Acasa Stiinta-ITIT Aplicaţia Twitter din iPhone permite descărcarea datelor personale

Aplicaţia Twitter din iPhone permite descărcarea datelor personale

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Reprezentanţi ai reţelei de socializare Twitter au recunoscut că aplicaţia instalată pe telefoanele iPhone permite descărcarea integrală a agendei de contacte din telefon şi stocarea datelor, pe serverele companiei, fără acordul explicit al utilizatorilor.

twitter-iphone

foto: siliconangle.com

Accesul la agenda utilizatorilor este activat atunci când utilizatorii selectează opţiunea „Găseşte-ţi prietenii”, o facilitate a unei aplicaţii de socializare Twitter ce se regăseşte pe iPhone, informează BBC, citat de RRA.

Doi congresmeni americani au scris la Apple pentru a întreba de ce firma permite o astfel de practică pe iPhone, întrucât „contravine normelor Apple.”

În consecinţă, Twitter a anunţat că va actualiza politica de confidenţialitate pentru a fi mai explicit.

Practica a ieşit la lumină atunci când Arun Thampi, un programator de aplicaţii în Singapore, a observat că numerele sale au fost copiate din agenda iPhone-ului, prin intermediul unei reţele sociale numită Path, fără consimţământul său. Directorul Path, Dave Morin şi-a cerut scuze. El a spus ca Path va cere de acum utilizatorilor să opteze pentru a împărtăşi informaţii de contact.

Alte aplicaţii de socializare pentru iPhone precum Facebook, FourSquare, Instagram, Foodspotting sau Yelp au fost raportate că ar fi accesat agenda telefoanelor iPhone fără acordul expicit al utilizatorului.

Reprezentanţii reţelelor sociale au declarat că datele descărcate de pe smartphone-uri -care includ nume, numere de telefon şi adrese de e-mail – sunt folosite doar pentru a identifica prieteni care folosesc acelaşi serviciu şi pentru notificarea utilizatorului.

Reţeaua de socializare Twitter a anunţat că va actualiza aplicaţia în urma informaţiilor transmise şi va clarifica politica de confidenţialitate pentru utilizatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult