Acasa Stiinta-ITIT Apple a încălcat drepturile de autor – Vezi ce despăgubiri plăteşte

Apple a încălcat drepturile de autor – Vezi ce despăgubiri plăteşte

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Un tribunal chinez a cerut Apple să plătească daune de 1 milion de yuani (aprox. 165.000 de dolari) către 8 scriitori chinezi şi 2 companii, ale căror opere au fost vândute fără licenţă în magazinul online.

apple

Apple a încălcat drepturile de autor – Despagubiri de 165.000 euro in China

Justiţia chineză a afirmat că Apple a încălcat drepturile autorilor întrucât a permis distribuirea prin App Store a unor aplicaţii care includeau creaţii ale acestora pentru care compania americană nu avea licenţă. Potrivit New York Times, daunele sunt de câteva ori mai mici faţă de 12 milioane de yuani (1,9 milioane de dolari) cât au cerut cei opt scriitori şi companiile. Cazul a grupat opt plângeri depuse de aceştia şi editurile cu care aveau contracte.

Acordurile Apple cu dezvoltatorii de aplicaţii impun acestora să confirme că au obţinut drepturile pentru materialele distribuite prin App Store. Copierea fără licenţă de cărţi, software şi alte produse este foarte răspândită în China, în pofida angajamentelor guvernului de a reduce încălcarea legii. Conform mediafax, în noiembrie, într-un caz separat, un tribunal din China a cerut Apple să plătească 520.000 de yuani (84.000 de dolari) pentru Enciclopedia editurii China Publishing House, decizie la care Apple a făcut apel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult