Acasa Stiinta-ITIT Apple a lansat iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Specificații și prețuri

Apple a lansat iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Specificații și prețuri

scris de C.S.
8 afisari

Apple a lansat noile iPhone 6 și iPhone 6 Plus, cele mai așteptate gadget-uri ale toamnei. Surpriza serii a fost, însă, Apple Watch, un ceas cu funcții de smartphone, disponibil într-o versiune sport, light și durabilă, și una haute-couture, croită din aur de 18 karate.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus, noile vedete Apple.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus, noile vedete Apple.

Display-ul rectangular poate fi personalizat astfel încât să arate culori, modele şi informaţii diferite, grație funcției Force Touch. Și pentru că tastarea unui mesaj pe ecranul minuscul al unui ceas poate fi dificilă, aplicaţia de mesaje analizează informaţia primită şi sugerează răspunsuri pe care le poţi selecta printr-o singură atingere. De asemenea, sunt disponibile funcţiile de dictare sau serviciul Apple Emoji.

Noile iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt echipate cu display-uri de 4,7 și 5,5 inci. iPhone 6 are o rezoluţie de 1334 x 750 cu 326 de pixeli pe inch, în timp ce iPhone 6 Plus are o rezoluţie de 1920 x 1080 cu 401 pixels pe inch. Deși diagonala display-ului a crescut considerabil, iPhone 6 este cu până la 50 la sută mai eficient în ceea ce priveşte economisirea de energie.

Rezoluția camerei este tot de 8 megapixeli, însă lentila, senzorul şi procesorul au fost îmbunătăţite pentru creşterea calităţii imaginii. iPhone 6 vine cu o funcţie de stabilizare digitală a imaginii şi este mai eficient în detectarea feţelor la depărtare şi în apropiere. iPhone 6 Plus are stabilizarea optică a imaginii.

Atat iPhone 6, cat si iPhone 6 Plus au implementat un chip A8 produs folosind un proces de fabricatie de 20 nm, acesta fiind cu 13% mai mic decat cel A7 lansat anul trecut, avand 2 miliarde de tranzistori. Apple promite o crestere in performante de 25% pentru noul chip A8, dar acest lucru il stiati deja de dimineata, de cand v-am prezentat primul benchmark pentru iPhone 6. Sistemul de operare este iOS 8, disponibil pentru descărcare din 17 septembrie.

Noile modele aduc și funcții inedite, precum aplicația Health, care permite o perspectivă detaliată asupra sănătăţii utilizatorului şi a informaţiilor despre programele de fitness, sau Instagram Hyperlapse, cu funcţii de stabilizare a imaginii considerate impresionante.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi lansate pe data de 19 septembrie in SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Australia, Japonia, Canada si Hong Kong. In Romania, noile modele ajung in octombrie. iPhone 6 are un preţ de pornire de 199 de dolari, cu un contract pe doi ani. Fara conectare, preturile pornesc de la 700 euro pentru varianta de 16 GB si ajung la 800, respectiv 900 euro pentru versiunile de 64 si 128 GB. Pentru iPhone 6 Plus, socotelile încep de la 299 de dolari cu abonament si 800 de euro/900 euro/1000 euro la liber.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult