Acasa Stiinta-ITIT Apple, acuzată că stochează pe serverele sale istoricul convorbirilor realizate cu iPhone

Apple, acuzată că stochează pe serverele sale istoricul convorbirilor realizate cu iPhone

scris de Șt. C
12 afisari

Elcomsoft, o companie de securitate specializată în aplicaţii de recuperat parole, acuză Apple că stochează pe serverele sale istoricul convorbirilor utilizatorilor, fără acceptul acestora.

iphone apple serverCEO-ul Elcomsoft, Vladimir Katalov, susţine că, dacă este activat serviciul iCloud, cel care presupune backup-ul şi sincronizarea datelor prin intermediul serverelor companiei, Apple copiază pe serverele sale inclusiv istoricul ultimelor patru luni.

Informaţiile vizate includ numere de telefon, ora şi durata apelurilor, precum şi listele de apeluri ratate sau respinse. În plus, sunt salvate în iCloud inclusiv apelurilor audio şi video realizate cu aplicaţia FaceTime.

Cei de la Elcomsoft susţin că acest lucru se întâmplă cel puţin din martie 2015, atunci când Apple a lansat versiunea 8.2 de iOS.

În replică, Apple susţine că acest lucru se face pentru a sincroniza datele între dispozitivele aceluiaşi utilizator, acestea fiind criptate şi putând fi accesate numai cu numele şi parola alese de către fiecare utilizator.

Pentru cei care deţin mai multe device-uri Apple, această veste nu constituie o mare surpriză, fiind cunoscut faptul că sincronizarea datelor între mai multe dispozitive se face prin intermediul iCloud. Nu se cunoştea, însă, perioada pentru care acestea rămân stocate pe serverele Apple.

Chiar şi aşa, ca o companie care a “pozat” ca un apărător al intimităţii utilizatorilor săi, Apple ar putea să includă o opţiune prin care utilizatorii să poată controla dacă aceste informaţii sunt sau nu trimise către serverele Apple.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult