Acasa Stiinta-ITIT Apple ar putea renunţa la butonul Home

Apple ar putea renunţa la butonul Home

scris de C.P.
15 afisari

Primăvara anului viitor ar putea aduce prima tabletă iPad care va fi controlată exclusiv prin intermediul ecranului.

iPhone-iPad-home-buttonSurse din anturajul producătorilor de componente susţin că Apple este pregătită să lanseze primul iPad care nu are în dotare butonul Home. Plasat sub ecran, butonul Home există încă din 2007, de când a fost lansat primul iPhone, şi are rolul de revenire la ecranul principal al sistemului de operare.

La 10 ani distanţă, Apple pare să considere că utilizatorii au suficientă experienţă în folosirea dispozitivelor mobile pentru a se putea descurca şi fără acest buton.

Pentru a putea renunţa la butonul Home, Apple are nevoie să integreze funcţiile acestuia (revenirea la ecranul principal şi deschiderea manager-ului de aplicaţii la dublă apăsare), astfel încât să se poată realiza prin intermediul funcţiilor touch. Acest lucru înseamnă că vor trebui definite nişte aşa-numite gesturi, care implică folosirea unuia sau a mai multor degete pentru trasarea unor linii imaginare pe ecran ce duc la realizarea operaţiunilor care până acum ţineau de butonul Home.

Din punct de vedere tehnic, renunţarea la butonul Home înseamnă că Apple poate micşora dimensiunile tabletei, astfel încât ecranul să ocupe un procent şi mare din suprafaţa efectivă a acesteia. Ramele din jurul ecranului vor deveni şi mai înguste, în special cea inferioară.

Următorul model de iPad, ce urmează a fi lansat în martie 2017, ar fi doar primul dispozitiv Apple care va renunţa la butonul Home. Acelaşi pas îl va face, ulterior, şi iPhone.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS