Acasa Stiinta-ITIT Apple, atacat de hackerii de la Anonymous şi LulzSec

Apple, atacat de hackerii de la Anonymous şi LulzSec

scris de D.S.S.
10 afisari

Un grup de hackeri, format din membrii grupului Anonymous şi ce a rămas din grupul LulzSec, a postat pe Internet un document despre care susţine că ar conţine nume de utilizatori şi parole de pe un server al companiei Apple. Acesta este cel mai recent atac informatic dintr-o serie care a compromis securitatea mai multor companii multinaţionale sau a unor agenţii de stat americane.

Apple, atacat de hackerii de la Anonymous şi LulzSec

Campania pornită de noul grup de hackeri se numeşte „AntiSec” , iar prima acţiune a fost reprezentată de postarea pe Twitter a unui document care conţine un link către un server Apple, împreună cu 26 de nume de utilizatori şi parole administrative, informează Wall Street Journal..Hackerii au afirmat, tot prin intermediul Twitter, că au reuşit să treacă de securitatea Apple folosindu-se de un defect de software. „Nu vă îngrijoraţi, avem treabă în altă parte” au spus hackerii.

Atacul cibernetic face parte dintr-un şir de atacuri care se desfăşoară de mai multe luni, care au afectat corproraţii ca Sony, AT&T, sau instituţii de stat ca Senatul Statelor Unite sau CIA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult