Acasa Stiinta-ITIT Apple lansează astăzi iPhone 15 cu port USB-C și Dynamic Island (LIVE VIDEO)

Apple lansează astăzi iPhone 15 cu port USB-C și Dynamic Island (LIVE VIDEO)

scris de C.S.
41 afisari

Apple va lansa astăzi seria de telefoane iPhone 15, începând cu ora 20:00 a României. Dispozitivele vor veni cu mai multe caracteristici tehnice noi. De departe, însă, cea mai importantă este trecerea la portul USB-C, folosit de toți ceilalți producători mari de dispozitive mobile.

Apple a făcut trecerea ca răspuns la legislația introdusă de Uniunea Europeană, care cere ca smartphone-urile, consolele video portabile și alte dispozitive mobile să suporte standardul USB-C până în 2024.

Totodată, toate modelele iPhone 15 vor include „Dynamic Island”. Aceasta zonă, care găzduiește camera frontală și sistemul Face ID, poate afișa notificări și alte informații din aplicații.

Cele mai multe caracteristici noi vor fi introduse pe modelele din familia Pro. Aceste telefoane vor include, potrivit zvonurilor, cadru realizat din titan, un material mai ușor decât oțelul, dar mai rezistent. Mai mult, modelele Pro și Pro Max vor avea chipset nou Apple A17, mai rapid și eficient din punct de vedere al consumului de energie.

Totodată, Action button va înlocui, pe seria Pro, butonul lateral pentru modurile Sună/Silențios. Noul buton va putea fi programat pentru a îndeplini diverse funcții.

Cel mai scump model, iPhone 15 Pro Max, va dispune de lentile periscopice în ansamblul principal de camere. Acestea vor permite un zoom optic de până la 6x.

Apple speră să revitalizeze vânzările sale de telefoane după lansarea iPhone 15. În ultimul trimestru fiscal, veniturile generate de iPhone au fost de 39,7 miliarde de dolari, în scădere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit zvonurilor, smartphone-urile din seria iPhone 15 Pro vor costa cu până la 200 de dolari mai mult decât cele din seria iPhone 14 Pro.

Apple va lansa și alte dispozitive pe lângă noile telefoane din seria iPhone 15. Este vorba despre noi modele de ceasuri Apple Watch și despre noi căști true wireless AirPods.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS