Acasa Stiinta-ITIT Apple MacBook Air 11 – Mac, Mac, Mac… Toamna se numără bobocii

Apple MacBook Air 11 – Mac, Mac, Mac… Toamna se numără bobocii

scris de Ziua Veche
3 afisari

MacBook AirAm pus mâna şi am avut ocazia să mă joc o scurtă perioadă de timp cu varianta de 11.6 inci a noului MacBook Air. Având în vedere că măsoară 17 milimetri în „cel mai gros punct” al acestuia şi are o greutate de doar 1.06 Kg, este cel mai uşor laptop pe care l-am ţinut în mână.

Şi, bineînţeles, cel mai subţire. Este într-adevăr primul laptop cu aceste dimensiuni infime, singurul rival pe care l-ar putea avea din acest punct de vedere ar fi seria de netbook-uri de 11.6 inci, însă nu şi la performanţă.

 

Ce poţi face cu o astfel de configuraţie? În primul rând browsing pe internet, pe care nici nu mai are rost să îl iau în calcul, filme HD, cel puţin în rezoluţia 720p a display-ului, de asemenea nici un fel de problemă, chiar şi cele 1080p rulează foarte bine dacă îl veţi conecta la un monitor extern prin intermediul unui adaptor desigur de la portul Mini Display Port la DVI de exemplu. Ceva editare fotoa, deşi la dimensiunea de 11.6 inci va trebui să va rezumaţi la 5-10 imagini dacă nu vreţi să aveţi dureri de cap. Editare filme? Este posibil şi acest lucru, şi chiar în HD. Am instalat ultima versiune de Final Cut Pro 7 şi a funcţionat acceptabil (cei doar 2 GB de memorie RAM şi-au făcut simţită prezenţa). Oricum, el nu este conceput pentru aceste tipuri de utilizări, decât îm mod cu totul ocazional. Funcţia lui principală este aceea de a fi companionul perfect pentru orice alt tip de utilizare office sau multimedia.

SSD-ul de 128 GB cu care a fost echipată variantă primită permite bootarea în sistemul de operare în doar 12 secunde şi oprirea acestuia în mai puţin de 6 secunde. Destul de impresionant nu? Acest timp de pornire/oprire rivalizează chiar cu operaţiunea de standby a multor altor sisteme mai puternice.

Conectica lasă puţin de dorit însă. Ce să îi faci, aspectul primează. Practic, dispunem de doi conectori USB – atenţie, doi, nu că la variantă veche de 13.3 inci, unde aveam doar un singur port USB. Mai putem conecta la el o pereche de căşti, alimentatorul şi un cablu cu adaptor pentru un display extern şi gata, am ocupat toate porturile disponibile. Iar placă de reţea LAN? Nu este, va trebui să va mulţumiţi cu conexiunea wireless sau să achiziţionaţi separat o placă de reţea pe USB.

Acumulatorul, de asemenea inclus, mi-a permis o navigare de aproximativ 9 ore pe internet cu un nivel de luminozitate redus.

0 comentariu

alamar 12-10-2010 - 14:45

Disturgeti celula dupa celula a tesaturii care a mentinut ,servit si a ajutat cu ADEVARAT la Progresul soceitatii umane de-a lungul mileniilor, sub voalul progresului si modernismului…

Consecintele sunt dezastruoase,dupa cum vedem in declinul moral, psihic( sinuciderile, cu toata bunastarea materiala, au atins nivelul astronomioce in lume , in special in tarile dezvoltate, ceea ce indica ca NU lipsa de Mancare te indeaman la sinucidere, ci lipsa de altfel de hrana : Cea Spirituala…

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult