Acasa Stiinta-ITIT Apple Magic Trackpad: un mouse literalmente digital

Apple Magic Trackpad: un mouse literalmente digital

scris de Ziua Veche
0 afisari

Ce au in comun iPod Touch, iPhone si MacBook Pro, exceptand firma care le produce? Tehnologia Multi-Touch. Toate cele 3 dispozitive amintite dispun de un ecran sau suprafata sensibila la atingere, toate mai putin desktop-urile. Utilizatorii de sisteme iMac sau PowerMac nu au avut pana acum un dispozitiv care sa inglobeze aceasta tehnologie, iar Apple a lansat recent Magic Trackpad. Cu toate ca seamana cu un mousepad mai destept, dispozitivul este o suprafata de lucru ce dispune de toate avantajele unei tablete grafice.
Eu l-am cumparat cu un mouse, mai exact noul mouse Magic de la Apple, si, surpriza, uneori Magic Trackpad confera mult mai multe avantaje decat batranul mouse cu care multi suntem obisnuiti.

Dispozitivul are un aspect minimalist, simplu de inteles si mai ales… mic si ascultator. O suprafata de aluminiu acopera spatiul de lucru, iar tot trackpad-ul este inclinat, pentru o experienta mai ergonomica. Ca design, seamana cu noua tastatura Bluetooth de la Apple, unghiul si aspectul fiind concepute pentru imbinarea perfecta cu perifericul mai devreme mentionat.

Ceea ce mi-a placut in mod deosebit este faptul ca pe toata suprafata nu exista un singur buton, exact ca la trackpad-ul MacBook Pro-ului. Magic Trackpad functioneaza folosind tehnologia Bluetooth, asa ca nu trebuie sa va bateti capul cu un cablu iritant care dicteaza unde trebuie sa lucrati. Odata ce conectati Magic Trackpad la Mac, este surprinzator de repede recunoscut de sistem, iar raza de lucru recomandata este de 10 metri. Totusi, am reusit sa storc un 12/13 metri, daca intre trackpad si sistem nu apar obstacole. Cel mai stresant element este faptul ca dispozitivul, dupa o perioada de inactivitate, se inchide automat. Astfel utilizatorul este obligat sa il deschida manual, un dezavantaj pe care Apple cred ca l-au indepartat deja, avand in vedere ca un update pentru interfata acestuia a fost deja lansat.

Sfatul Playtech.ro: Este indicat sa ai versiunea OSX 10.6.4 pentru ca Trackpad-ul sa fie recunoscut instant de catre Leopard. In cazul in care nu aveti aceasta versiune, un software update este imperios necesar.

Detalii pe Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult