Apple mai vrea sute de milioane de la Samsung | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT Apple mai vrea sute de milioane de la Samsung

Apple mai vrea sute de milioane de la Samsung

scris de C.F.V.
2 afisari

Pe lângă despăgubirile de 1 miliard de dolari pe care grupul sud-coreean Samsung trebuie să le plătească, potrivit unei decizii din august a juraţilor americani, Apple a cerut instanţei din SUA daune suplimentare de 707 milioane de dolari,

Ce se mai întâmplă în războiul dintre Apple şi Samsung

Apple cere, de asemenea, şi interzicerea pe piaţa americană a 26 de smartphone-uri şi tablete Samsung. Justiţia americană a decis în august că Samsung a încălcat şase patente ale Apple, implicând tehnologie folosită la iPhone şi iPad. Grupul sud-coreean a cerut judecătorului din procesul cu Apple să elimine aproape toate daunele acordate şi să decidă rejudecarea cazului, scrie MarketWatch.

Ultimele dispute dintre cei mai mari producători de smartphone-uri survin în contextul lansării vineri la vânzare a iPhone 5. Apple nu a anunţat încă cifre oficiale pentru prima zi de vânzări, dar a informat deja că precomenzile au depăşit 2 milioane de unităţi în prima zi în care au putut fi efectuate, cu o săptămână înaintea îneperii vânzărilor.

Apple şi Samsung se judecă în mai multe ţări pentru încălcări ale patentelor, miza fiind controlul pieţei mondiale a smartphone-urilor, evaluată de Bloomberg la 219 miliarde de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult