Acasa Stiinta-ITIT Apple plăteşte dividende

Apple plăteşte dividende

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Pentru prima dată din 1995 Apple va plăti didividente însumând nu mai puţin de 2,4 miliarde dolari doar pentru trimestrul iulie-septembrie.

appleÎn primul trimestru al anului fiscal 2012, compania americană a avut un profit de 13.06 miliarde, care a ridicat rezervele Apple la 98 de miliarde de dolari. Compania va plăti un dividend trimestrial fix de 2,65 dolari pe acţiune, care reprezintă 18% din profit, având în vedere că profitul pe acţiune este cotat la 14,03 dolari. Acţiunile companiei au atins joi pentru prima dată pragul de 600 de dolari, probabil şi datorită lansării în magazine a noului iPad în ziua ce a urmat.

Directorul general al Apple, Tim Cook a declarat într-un comunicat de presă preluat de Mediafax că “am folosit o parte din bani pentru investiţii importante în afacerea noastră, în cercetare şi dezvolatare, achiziţii, magazine retail, plăţi strategice în avans şi cheltuieli de capital în lanţul de frunizori, consolidarea infrastructurii”. Totodată, el a estimat că Apple va folosi aproximativ 45 de miliarde de dolari din rezervele de aproximativ 100 de milarde deţinute în SUA pentru continuarea implementării programelor mai sus amintite. Unii acţionari au dorit însă ca o parte din bani să fie folosiţi pentru răscumpararea de acţiuni şi pentru dividende, astfel pentru prima dată din 1995 Apple va plătite dividende.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS