Acasa Stiinta-ITIT Armata Electronică Siriană a atacat site-ul grupului canadian CBC

Armata Electronică Siriană a atacat site-ul grupului canadian CBC

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Armata Electronică Siriană (SEA) a realizat un atac cibernetic asupra postului public de radio și televiziune canadian CBC (Canadian Broadcasting Corporation).

Armata Electronică Siriană a atacat site-ul grupului canadian CBC (citynews.ca)

Armata Electronică Siriană a atacat site-ul grupului canadian CBC (citynews.ca)

Versiunea în limba engleză a Radio-Canada a publicat pe site-ul său o captură de ecran ce prezenta o fereastră apărută pe pagina principală a portalului său de ştiri şi pe care scria mesajul: „Aţi fost pirataţi de Armata Electronică Siriană„. Mesajul a putut fi văzut de mai mulți vizitatori ai site-ului cbc.ca care a părut să funcţioneze din nou corect joi în jurul orei 16:00, ora României (ora locală 9:00).

SEA nu este la primul atac de gen. În aprilie 2013,  gruparea SEA, care sprijină regimul sirian, a piratat contul de Twitter al agenţiei de presă Associated Press @AP, pe care a afişat mesajul fals: „Breaking: două explozii la Casa Albă şi Barack Obama este rănit”. Conform mediafax, acest incident a provocat panică pe Wall Street şi a obligat Twitter să-şi sporească securitatea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult