Acasa Stiinta-ITIT Atac cibernetic la Camera Deputaților. Actul de identitate al lui Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor

Atac cibernetic la Camera Deputaților. Actul de identitate al lui Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor

scris de Cristian Vultureanu
222 Afisari

Camera Deputaților a fost, marți, ținta unui atac cibernetic. Hackerii au spart baza de date a instituției și au obținut informații confidențiale despre aleși.

”A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, a anunţat Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

”Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, a precizat instituţia.

Potrivit informațiilor obținute de Știrile PRO TV, actele de identitate ale mai multor deputați au ajuns pe mâinile hackerilor.

Cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar și cea a lui Alfred Simonis au apărut pe Dark Web.

1 comentariu

neacsum 30-01-2024 - 22:10

Pazea, astia vor sa il cloneze pe Ciolacu. Ma intreb daca tara e sufucient de mare pentru a adaposti doua entitati de calibrul lui Ciolacu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult