Acasa Stiinta-ITIT Atac cibernetic la Comisia Europeană

Atac cibernetic la Comisia Europeană

scris de M.A.
2 afisari

Comisia Europeană a fost victima unui atac cibernetic „serios” miercuri, cu o zi înaintea unui summit la Bruxelles al şefilor de stat şi de Guvern din UE, au anunţat doi dintre purtătorii săi de cuvânt.

Atac cibernetic la Comisia Europeană

foto: bpcouncil.com

„Tot personalul a fost avertizat în această dimineaţă” că „accesul la e-mailuri din exterior nu mai este operaţional” şi că „mai multe pagini erau inaccesibile” pe site-uri de Internet ale Comisiei, a explicat un purtător de cuvânt, potrivit Mediafax. El a precizat că atacul a afectat de asemenea serviciile Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, care depind în continuare de sistemul informatic al Comisiei. Un alt purtător de cuvânt al Comisiei a confirmat un „atac serios” prin intermediul unui virus informatic, la care lucrează serviciile de securitate ale UE. Dar, potrivit acestuia, a fost vorba despre un atac clasic care nu viza să descopere documente secrete legate de summit-ul de joi şi vineri, ce urmează să trateze subiecte sensibile ca operaţiunile militare din Libia, criza datoriilor din zona euro şi securitatea nucleară. „Nu am nici o informaţie care să lege atacul de summit”, a dat asigurări acest purtător de cuvânt, amintind că CE suferă atacuri şi în afara reuniunilor liderilor europeni. „Se întâmplă destul de des”, a mai declarat primul purtător de cuvânt. „A mai fost unul în aceeaşi săptămână cu cel împotriva Ministerului francez de Finanţe, dar nu de aceeaşi amploare ca astăzi”, a adăugat el. Ministerul francez de Finanţe a recunoscut la începutul lunii că a fost victima unui vast atac care a vizat dosare ultrasensibile ale preşedinţiei G20 şi că a fost nevoit să debranşeze 10.000 de calculatoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult