Acasa Stiinta-ITIT Atacuri cibernetice asupra conturilor de email – Află dacă ţi-au spart parola

Atacuri cibernetice asupra conturilor de email – Află dacă ţi-au spart parola

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Peste 453.000 de conturi de email, în mare parte ale utilizatorilor Yahoo Mail şi Gmail au fost sparte de hackeri în urma unui atac cybernetic.

Mai multe conturi de email au fost sparte de hackeri - Verifica-ti siguranta contului

Din cele peste 453.000 de conturi sparte, 13599 aparţin celor de la yahoo, 106185 celor de la gmail, 54393 hotmail, 24677 aol, 8422 comcast şi 6282 msn. Cele peste 453.000 de parole ale conturilor de email au fost publicate pe internet de hackeri, astfel că cei care se află pe lista sunt sfătuiţi să îşi schimbe cât mai rapid parolele.

Conducerea Yahoo a recunoscut această scurgere de informaţii confidenţiale şi a cerut clienţilor săi să îşi modifice şi preventive parolele adreselor de mail. Pentru a nu fi nevoiţi să schimbaţi parolele, compania Sucuri a creat un instrument prin care posesorii de conturi de email pot verifica dacă au fost sau nu victimele atacului informatics. Acesta program poate fi accesat prin linkul de AICI.

Conform realitatea.net, hackerii au folosit metoda numită SQL injection pentru a pune stăpânire pe un domeniu al Yahoo, bănuit a fi Yahoo Voice. Aşadar, persoanele cele mai vulnerabile sunt cele care au folosit sistemul de convorbiri al Yahoo, care se bazează pe tehnologia VoIP (Voice over Internet Protocol).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult