Acasa Stiinta-ITIT AVerLife Extreme Vision: Cine bate la usa sufrageriei?

AVerLife Extreme Vision: Cine bate la usa sufrageriei?

scris de Ziua Veche
1 afisari

De la o vreme, Home Theater PC-urile (HTPC), care într-o vreme păreau să fi ocupat un loc de neclintit în ansamblul multimedia din sufragerie, încep să fie înlocuite de set-top boxuri multimedia, care oferă toate functionalităţile PC-urilor, inclusiv pe cea a conectivitatii web, cu avantajul unui design mult mai compact şi nu numai.

Un astfel de sistem, care începe să bată la uşa multor sufragerii de pe la noi este şi AVerLife ExtremeVision Media Player, un produs al companiei taiwaneze AverMedia, cunoscută mai ales pentru TV tunnere. AVerLife Extreme Vision este un player cu capabilităţi Full HD şi funcţii extinse de navigaţie pe Internet. Telecomanda este destul de încărcată şi cu taste cam mici pentru a putea fi folosită cu încredere fără să te uiţi la butoane, dar este de apreciat că include butoanele dedicate pentru selecţia subtitrărilor şi pentru volum.

 

Interfaţa grafică a lui ExtremeVision este uşor de navigat, deşi nu foarte rapidă atunci când încerci să sari din opţiune în opţiune. Bazată pe Linux, interfaţa este dominată de negru şi albastru şi are şase secţiuni principale: Multimedia, iMedia, News Reader, Web Browser, Bit Torrent şi Setup. Serviciile web includ un browser propietar, care vine cu bookmark-uri ce te trimit spre site-uri precum Facebook, Google, Flickr sau YouTube. Navigaţia poate fi destul de lentă dacă te bazezi doar pe telecomandă, dar poţi învăţa shortcut-uri pentru comenzile principale sau folosi tastatura virtuală a playerului pentru introducerea URL-urilor.

Streaming-ul depinde, desigur, de calitatea conexiunii la internet, dar cum în general cel audio nu este prea solicitant, playerul oferă linkuri spre o mulţime de staţii radio online de genul Live365 sau SHOUTCast Radio. Niscai probleme ar putea apărea cu streamingul de pe YouTube, care se poate bloca în anumite situaţii, din fericire nu foarte frecvent.

La interior, placa include un chipset performant, cu un procesor dual core Sigma SMP8655 la 500MHz si 512MB de memorie DDR2, ceea ce se simte mai ales la redarea semnalului Full HD.

În lumea media playerelor de tip set-top box, AVerLife ExtremeVision este un entry-level destul de musculos, care îşi face treaba bine, chiar dacă se mai poticneşte pe ici pe colo şi nu rulează chiar tot ce-i dai. N-aş zice că este un player tocmai ieftin, preţul fiind undeva în jur de 900 lei, fără a oferi şi conectica wireless cum oferă produse concurente chiar mai ieftine. Principalele sale atu-uri ramân redarea Full HD, serviciile Internet şi designul minimalist uşor de asortat cu ce mai ai prin sufragerie, daca te vei decide să-i deschizi o uşă.

Detalii pe Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult