Acasa Stiinta-ITIT Big Brother Facebook. Vezi cum te urmăreşte VIDEO

Big Brother Facebook. Vezi cum te urmăreşte VIDEO

scris de M.A.
8 afisari

Big Brother. Facebook ştie ce faci, chiar dacă nu ai cont. Iar dacă ai, ştie pe ce site-uri intri, chiar şi după ce te-ai deconectat din reţeaua de socializare.

Facebook Big Brother (sitetrail.com)

Big Brother Facebook (foto: sitetrail.com)

Conform Facebook, datele sunt folosite pentru a îmbunătăţi securitatea, însă unii observatori ai procesului sunt îngrijoraţi. Facebook poate urmări utilizatorii fără ştirea sau permisiunea acestora, ceea ce reprezintă o practică necinstită”, spune Ed Markey, reprezentantul statului Massachusetts. „Urmărirea poate fi folosită pentru a afla înclinarea politică, religia, preferinţele sexuale, problemele de sănătate sau faptul că îţi cauţi un nou loc de muncă. Există tot felul de moduri prin care se pot forma păreri greşite despre oameni”, spune Peter Eckersley, director de proiect la o organizaţie a drepturilor digitale, transmite Mediafax.

Urmărirea funcţionează astfel: de fiecare dată când utilizatorul intră pe o pagină care are un plugin Facebook, cum ar fi popularul buton „Like„, compania primeşte înregistrarea acestei vizite. Sunt înregistrate chiar şi adresa IP, rezoluţia monitorului, sistemul de operare şi versiunea de browser. Facebook este capabil să reţină datele tuturor site-urilor vizitate pe o perioadă de 90 de zile, ştergând permanent intrările vechi şi adăugându-le pe cele noi.

Dacă utilizatorul este logat pe contul de Facebook şi navighează pe alte site-uri, vor fi înregistrate numele, adresa de e-mail, prietenii şi toate datele asociate profilului.

Arturo Bejar, directorul de inginerie al companiei, a recunoscut că Facebook poate afla pe ce site-uri intră utilizatorii după ce se deloghează de pe platforma de socializare, însă a negat că s-ar folosi de aceste date. „Am spus că nu o facem şi nu am putea să o facem fără o formă de consimţământ”.


2 comentarii

Ciu Huhu 20-11-2011 - 18:00

E posibil sa nu fie chiar inventatorul Facebook dar patronul e acest evreu.

urbos 20-11-2011 - 18:27

Ca de obicei, si clapaugul asta circumcis de Ptzukerberg a furat ideea si afacerea de la altcineva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult