Acasa Stiinta-ITIT Bill Gates donează 20 de miliarde de dolari fundației sale

Bill Gates donează 20 de miliarde de dolari fundației sale

scris de Misu Andrei
69 Afisari

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, donează 20 de miliarde de dolari către fundația pe care o conduce alături de fosta sa soție, Melinda French Gates, pentru a-i crește nivelul plăților anuale, scrie Reuters.

Donația va ajuta Fundația Bill & Melinda Gates – una din cele mai mari fundații caritabile private din lume – să-și mărească plățile anuale cu 50%, la 9 miliarde de dolari pe an, până în 2026, a anunțat miercuri filantropul pe blogul său.

„Marile crize ale vremurilor noastre ne cer să facem mai mult”, a afirmat Bill Gates, referindu-se, printre altele, la pandemia Covid-19, la războiul din Ucraina și la schimbările climatice.

El a adăugat că efectele combinate ale crizelor, care includ inflația galopantă, au crescut nevoia de a investi mai mult în domeniile principale de interes ale fundației – sănătate, educație, egalitate de gen, eradicarea sărăciei.

Această donație va ridica veniturile fundației la aproximativ 70 de miliarde de dolari, incluzând aici și un grant de 3,1 miliarde de dolari primit luna trecută de la Warren Buffett,

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult