Acasa Stiinta-ITIT Blackberry e la pământ

Blackberry e la pământ

scris de Matei Iliescu
2 afisari

Serviciile Blackberry sunt inaccesibile utilizatorilor reţelelor de telefonie mobilă din România, potrivit unui comunicat emis de Asociatia Operatorilor Mobili din România (AOMR).

Compania canadiană Research In Motion (RIM), care operează serviciul BlackBerry, anunţă că utilizatorii serviciilor de mesagerie şi browsing BlackBerry din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, India, Brazilia, Chile şi Argentina sunt afectaţi din cauza unor probleme la sistemul central de operare al companiei RIM.”Printre utilizatorii de BlackBerry afectaţi sunt şi cei ai reţelelor de telefonie mobilă din România. Compania canadiană lucrează pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicatul citat de RRA.

Pana majoră ce afectează reţeaua de telefonie multifuncţională Blackberry de mai multe zile se datorează „unui defect la un comutator din inima reţelei”, a anunţat marţi grupul canadian Research in Motion. „Întârzierile afectând mesajele text şi browserul web pentru utilizatorii Blackberry în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, India, Brazilia, Chile şi Argentina au fost provocate de un defect la un comutator din inima reţelei în infrastructura RIM”, a declarat societatea într-un email transmis AFP. „Deşi sistemul este proiectat într-o manieră de a redirecţiona traficul spre un comutator de rezervă, acest sistem de salvare nu a funcţionat la fel ca în testele anterioare”, adaugă RIM.

„Prin urmare, s-a creat o acumulare mare de date şi noi lucrăm acum la eliminarea ei şi restabilirea serviciului normal cât mai curând posibil”, se mai arată în comunicat. Luni, milioane de utilizatori Blackberry din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa au fost în imposibilitatea de a primi sau trimite mailuri şi mesaje prin intermediul telefoanelor lor, în urma unei căderi de tensiune la serverele dintr-un centru de date din Slough, Marea Britanie, informează The Guardian. În urma problemelor din ultima perioadă, grupul canadian Research in Motion a ajuns la aproape jumătate din valoarea pe care o avea la Bursă la începutul anului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult