Acasa Stiinta-ITIT Blogwars 2011: Valentine Story

Blogwars 2011: Valentine Story

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Anul acesta, în competiţia BlogWars participă PlayTech.ro şi LaptopNews.ro. Premiul pus la bătaie este un netbook Asus Eee PC, pe care îl va câştiga unul dintre votanţi.

Asus U36

Asus U36

 Cartonul cutiei în care zac aproape de când m-am născut mai că nu estompează cu nimic zgomotele de afară. Lumina puternică care se insinuează cu insistenţă pe la colţuri mă face să cred că sunt în sfârşit pe cale să-mi împlinesc destinul. Cred că, după cele mai lungi şi de altfel singurele luni din viaţă mea, am ajuns în sfârşit acolo unde trebuie să fiu. Un loc ciudat, cu o limbă stranie, pe care nici măcar nu sunt foarte sigur că o pronunţ corect. Reft, sau rift, sau ruft. Ba nu, raft. Sau cel puţin aşa cred că îi zice…

 Mă rog, dar cum sunt un computer care are cele 7 ore din fabrică şi un sistem de operare prietenos, cred că ar trebui mai întâi să mă prezint: mă numesc U36 şi sunt din clanul ASUS. Strămoşii mei trăiesc şi acum pe o insulă îndepărtată pe nume Taiwan, însă chiar de la prima instalare de Windows soartă mi-a fost pecetluită: voi merge la „export” într-un loc exotic pe nume România.

 Pe vapor, în containerul cu care am călătorit, l-am auzit pe Eee cum povestea ceva de „raft” şi cum are el de gând să nu zacă prea mult pe acolo. Se lăuda, la oricine era dispus să asculte, că o va „sterge de acolo” cu prima ocazie care i se va ivi. După nesfârşite săptămâni în care credeam că scap o tastă de cât ne-am clătinat, am ieşit, în sfârşit, din container, iar Eee PC şi nu mai ştiu ce cifre, că să îi zic mai precis pe nume, mic şi iute cum îl ştim cu toţii, a învăţat imediat noua limbă şi ne-a povestit cum stă treabă. Oricum, mare lucru nu prea aveai ce face în „camionul” în care ne-am petrecut prima noastră zi în România.

 Eee ne-a povestit cum a auzit el că o să ajungem cu toţii într-un loc pe nume „magazin” şi, odată ajunşi acolo, dacă avem noroc, vom merge direct la „raft”, după care ne vom găsi cu toţii „utilizatorul”. Bineînţeles că Eee nu a pierdut ocazia să se mai laude un pic cum o să se vândă el „ca pâinea calda”, dar să nu ne facem griji că toate ASUS-urile cică păţesc la fel. Cred că Eee şi acum s-ar mai fi lăudat dacă nu s-ar enervat G53, un tip solid, cu ditamai cutia, care am auzit că are şi centură cu 3D, deci e bine să nu te pui cu el. Săracul Eee nici n-a ştiut ce l-a lovit când G53 s-a aruncat peste el, cu cutie cu tot, la o curbă mai strânsă.

 „Mi-a picat fisa”, zice G‘ cu un glas de tunet, la care bietul Eee abia a apucat să mai îngaime „… cu tot cu cutie”, după care n-a mai zis nici pas tot restul drumului. „Sa-i fie utilizatorul usor”, glumi din cealaltă parte a camionului un G73 mai hâtru. Deh, mai glumim şi noi, să ne mai avanseze timer-ul…

Asus U36

Asus U36

 Din păcate, mare lucru nu prea am ce să va povestesc, pentru că majoritatea vieţii mele de numai câteva luni mi-am petrecut-o în cutie. Abia aştept să ies de aici să-mi scot ecranul de 13,3 inci la lumina şi să bag un Windows 7 de să-mi zbârnâie procesorul Intel Core i3-380M. Sper din tot RAM-ul să am parte de un utilizator pus pe distracţie, pentru că mă cam gâdila placă Nvidia GeForce 310M (pentru care, în paranteză fie spus, multe laptopuri mă invidiază) şi sincer cred că Optimus-ul mi s-a anchilozat săracul de tot.

 Dar destul despre problemele mele. Sunt în sfârşit „la raft”, cum vorbim noi între noi, şi mă tot străduiesc să înţeleg noua limbă. Aud frânturi de propoziţii şi cuvinte noi, cu o sonoritate ciudată, dar cred că încep să mă prind ce se spune în jurul meu. Alea cu „performanta” şi „design” sună la fel şi pe aici. Dar ieri era să fac atac de chip, când „vanzatorul” mi-a apucat cutia de o toartă şi m-a pus pe „tejghea”. A fost prima oară când am ieşit din cutie pe aici şi abia am apucat să boot-ez şi să-mi configurez un pic conexiunea wireless 802.11 b/g/n. După o scurtă raită pe YouTube, însă, care tot a fost bună la ceva, că a apucat şi Optimus-ul să (re)dea un HD, numa ce-l aud pe „client” fluierând a admiraţie, la vederea profilului meu suplu, cu care, fără falsă modestie, trebuie să recunosc că mă cam mândresc. Câte reproiectări au suferit prototipurile mele până au ajuns la o talie de 19 mm fără să schimbe procesorul pe un amărât de Low Voltage numa‘ele ştiu. Le voi fi recunoscător cât timp voi avea acid în baterie, pentru că toată lumea se pare că mă admiră.

Asus U36

Asus U36

 „Facem actele?”, întreba încrezător vânzătorul, la care clientul a pronunţat acel cuvânt pe care sper să nu-l mai aud vreodată cât oi mai fi „la raft”. Scump? Scump? Cine mă, io? La numa 3.600 de lei de-ai ăstora ar trebui să-mi pupe şi touchpad-ul. Păi ce-şi imaginează ei? Configuraţia fină cu cheltuiala se ţine şi dacă mă apuc să le fac acum un raport preţ/performanţă, îi dau mat în două mutari. Na că m-am enervat, dar chiar mi-a stricat toată ziua ieri…

  În sfârşit, azi e o noua zi. Calendarul din BIOS îmi zice că suntem în 02/14/2011 şi am auzit ieri pe ‘Tube că ar fi Valentine‘s Day, aşa că poate devin norocos. Dar…  waaait a minute, ce se aude? Oh boy, un el şi o ea vorbesc cu vânzătorul? „NX90, da muzică mai încet, că n-aud nimic!” ..Aşa mai merge. Ştie cineva ce-ai aia „cadou”? …Hellooo? Raft boys? „Cadou”, anyone?

 Defragmenta-mi-aş discul, să vezi că împuşc potul cel mare! Te pomeneşti că mă vinde. Şi întru şi eu în lumea bună a laptopurilor cu utilizator. A ZIS DA! Oh boy, oh boy, oh boy! FACEM ACTELE!

 Ce să zic, m-am scosa… O cheamă Diana, e blondă, are nişte degete cât se poate de senzuale şi  deja a zis că sunt cel mai nou prieten al ei. Cred că sunt un laptop fericit! Dacă nu mă crezi, uită-te la pictorialul de mai sus. Îmi vine să afişez un smiley cât tot displayul€…

Detalii pe Playtech.ro


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult