Acasa Stiinta-ITIT Bon Jovi e supărat: Steve Jobs a nimicit industria muzicală

Bon Jovi e supărat: Steve Jobs a nimicit industria muzicală

scris de Luminița Nițoiu
1 afisari

Jon Bon Jovi este de părere că industria muzicală a fost „ucisa” de co-fondatorul Apple, Steve Jobs, prin al său iTunes. Care este nemulţumirea rockerului? Că experienţa „magică” a cumpărării de discuri dintr-o prăvălie a dispărut pur şi simplu, pentru că rafturile lungi ale magazinelor au atins un anume grad de uzare şi demodare, condus de succesul iTunes.

bon jovi - apple

Bon Jovi e suparat pe Apple

Copiii din ziua de astăzi au pierdut întreaga experienţă a acelor momente în care îţi pui căştile în urechi, dai volumul tare, îmbraci geaca, închizi ochii şi te pierzi în vălul unui album”, a declarat Bon Jovi în interviul acordat publicaţiei The Sunday Times Magazine. „Mai e vorba şi despre frumuseţea cheltuirii banilor de buzunar şi a cumpărării unui disc după copertă, fără să ştii cum sună, sau despre farmecul de a frunzări nişte poze şi a-ţi lasă imaginaţia să zboare cu fiecare poză parcursă.”

 Adevărul este ca toţi avem momentele noastre de nostalgie, iar Bon Jovi şi le-a consumat pentru site-ul revistei britanice. „Urăsc să vorbesc aidoma unui bătrânel, dar cam aşa sunt şi, fiţi atenţi, peste o generaţie oamenii se vor întreba ce s-a întâmplat . Steve Jobs este responsabil personal pentru distrugerea muzicii ca business.”

 Are dreptatea să, pe de o parte, aş zice eu, că cineva care a ascultat foşnetul inconfundabil al sunetului de vinil sub acul pickup-ului. Şi acum mai am aşezate frumos, deşi prăfuite, discuri cu tot felul de muzici pe care le ascult însă în format MP3. Pe de altă parte, să fim sinceri, nimeni nu s-ar despărţi de ipod-ul cel frumos şi mult prea util de acum. Iar flexibilitatea serviciului iTunes ne-a cucerit pe toţi.

 Oricum, pe Bon Jovi veţi avea ocazia de a-l auzi live pe 10 iulie 2011 în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Desigur, cântând.  Chiar aşa, sunt curiosa: când aţi cumpărat ultima data un CD? Si… să îndrăznesc o întrebare mai „curajoasă”… mai are careva discuri de vinil?”

Detalii pe Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult