Acasa Stiinta-ITIT Browserul Internet Explorer a fost dezactivat definitiv

Browserul Internet Explorer a fost dezactivat definitiv

scris de Misu Andrei
127 Afisari

Era Internet Explorer, care a luat naștere în anul 1995, a ajuns la final. Vechiul browser al Microsoft a fost dezactivat definitiv, potrivit unui anunț al companiei.

Microsoft a luat această decizie cu scopul de a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Anunțul, potrivit căruia compania urma să retragă definitiv browserul, a fost făcut încă din luna iunie a anului trecut, însă abia marți, aplicația a încetat să mai funcționeze.

Internet Explorer, înlocuit de Microsoft Edge

Mișcarea este una menită să îmbunătățească experiența utilizatorilor și să transfere organizațiile către noul browser, Edge.

Cu un număr tot mai mare de site-uri web care nu mai suportă Internet Explorer, Microsoft Edge oferă o experiență de navigare mai rapidă, mai sigură și mai modernă, care poate deschide în continuare site-urile moștenite, dependente de Internet Explorer, atunci când este necesar, se arată într-un comunicat al Microsoft.

Începând de marți, toate dispozitivele care încă utilizau Internet Explorer au fost redirecționate de la IE11 la Microsoft Edge.Browserul a fost lansat în anul 1995, când a devenit unul dintre primele și cele mai populare browsere de pe internet. Internet Explorer a atins apogeul popularității în 2004, când a obținut o cotă de piață de 94%, într-o perioadă în care alternative precum Firefox de la Mozilla sau Safari de la Apple se aflau la început de drum.

Microsoft a creat 11 versiuni ale Explorer de-a lungul existenței, ultima fiind lansată în 2013.

Microsoft Edge, cel mai nou browser al gigantului tehnologic, a fost lansat ca înlocuitor al Explorer în 2015, dar a coexistat pe dispozitive cu predecesorul său până săptămâna aceasta, potrivit CBS News.

Dezactivarea browserului, motiv de glume pe internet

Odată cu răspândirea veștii potrivit căreia era Internet Explorer se apropie de sfârșit, internauții au început să răspândească glume pe această temă. Numeroase meme-uri au devenit virale, pe rețelele de socializare.

În Coreea de Sud, oamenii i-au dedicat browserului o piatră funerară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult