Acasa Stiinta-ITIT Calculatoare Macintosh, infectate cu un virus de tip “troian”

Calculatoare Macintosh, infectate cu un virus de tip “troian”

scris de Stefan Galai
8 afisari

Un virus de tip „cal troian”, intitulat BackDoor.Flashback, înfectează calculatoare Macintosh produse de Apple.

Mai multe firme importante din sectorul securităţii informatice afirmă că peste o jumătate de milion de calculatoare Macintosh produse de Apple ar putea fi infectate cu virusul BackDoor.Flashback, care vizează în mod specific fabricantul californian, informează Mediafax.

Virusul a fost conceput pentru a se infiltra în calculatoare fără să fie reperat cu scopul de a fura date sensibile ca parole sau date de conturi bancare. El a fost special conceput pentru a ocoli sistemele de apărare ale calculatoarelor „Mac” de la Apple,

Acest virus, care face parte dintr-o gamă de viruşi informatici vizând calculatoarele de tip PC, ce funcţionează cu sistemul de exploatare Windows de la Microsoft, a fost denunţat luni de către firma finlandeză de securitate informatică F-Secure.

Vânzătorul rus de programe antivirus Dr. Web a cuantificat acest atac ulterior. Într-un comunicat publicat miercuri, acesta aprecia că „reţeaua de calculatoare infectată cu virusul BackDoor.Flashback cuprinde peste 550.000 de calculatoare, cea mai mare parte aflate în Statele Unite şi Canada”.

„Acest lucru dezminte încă o dată afirmaţiile anumitor experţi, potrivit cărora nu există nicio ameninţare informatică la adresa (sistemului de exploatare) Mac OS X” al Apple, adăuga Dr. Web.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult