Acasa Stiinta-ITIT Campionatul Mondial de League of Legends – Cine va triumfa ȋn sezonul 4?

Campionatul Mondial de League of Legends – Cine va triumfa ȋn sezonul 4?

scris de Z.V.
14 afisari

Cea mai importantǎ competiție e-Sports din lume, Campionatul Mondial de League of Legends (LoL) 2014 debuteazǎ joi, 18 septembrie, de la ora 12 (ora Romȃniei), ȋn Taipei.

Campionatul Mondial de League of Legends - Cine va triumfa ȋn sezonul 4?

Campionatul Mondial de League of Legends – Cine va triumfa ȋn sezonul 4?

Ȋn ultimul deceniu, popularitatea e-Sports (electronic sports – concursuri de gaming) s-a aflat ȋn continuǎ creștere, iar competițiile de League of Legends (LoL) au reușit sǎ ajungǎ ȋn 4 ani de zile cele mai importante din acest domeniu, ajungȃnd sǎ umple arene dintre cele mai celebre la nivel mondial precum Wembley sau Staples Center. League of Legends este un MOBA (Multiplayer online battle arena) creat de Riot Games, care potrivit datelor statistice de la ȋnceput anului 2014 era jucat zilnic de peste 27 de milioane de persoane și a cǎrui Campionat Mondial din 2013 a fost vizionat de peste 32 de milioane de oameni.

La Campionatul Mondial din 2014 care se va desfǎșura ȋn mai multe state din Asia de Sud-Est (Taiwan, Singapore și Coreea de Sud) participǎ 16 echipe, cele mai bune din regiunile respective. Echipele din Coreea sunt marile favorite ale acestei competiții și cu siguranța nu doar datoritǎ avantajului propriu. Chiar dacǎ echipa din Coreea de Sud ce a cȃștigat titlul mondial sezonul trecut, SKT T1 Telekom, nu a reușit sǎ se califice la acest turneu, reprezentantele acestei națiuni, Samsung Blue, Samsung White și NaJin White Shield sunt echipele cu cele mai mari șanse sǎ obținǎ trofeul.

Principalele rivale ale echipelor sud-coreene rǎmȃn echipele din China (EDward Gaming, Star Horn Royal Club și OMG), o regiune unde jocul a atins un nivel de popularitate masiv și din care provin dupǎ cum era de așteptat, avȃnd ȋn vedere populația Chinei, și marea majoritate a jucǎtorilor. Asia mai propune o echipǎ drept o potențialǎ favoritǎ la titlu. Este vorba de una dintre reprezentatele regiunii Asiei de Sud-Est, echipa Taipei Assasins, care a realizat marea surprizǎ la Campionatul Mondial din 2012, unde a reușit sǎ obținǎ titlul ȋn fața coreenilor de la Azubu Frost. Speranțele occidentalilor par sǎ fie ȋn echipa așa-numitǎ „All-Star” a Europei, Alliance, ȋn campionii sezonului I (disputat fǎrǎ echipe din Coreea de Sud), Fnatic, reprezentȃnd tot Europa și ȋn Cloud 9 și Team SoloMid reprezentȃnd America De Nord.

Cele 16 echipe sunt ȋmpǎrțite ȋn 4 grupe, urmȃnd ca ȋntr-o primǎ fazǎ ȋn perioada 18 – 21 septembrie sǎ se dispute ȋn Taipei meciurile din grupele A și B. Ȋn etapa a 2-a a competiției, ȋntre 25 – 28 septembrie se vor disputa partidele din grupele C și D ȋn Singapore. Faza sferturilor de finalǎ va avea loc ȋntre 3 și 6  octombrie ȋn orașul Busan din Coreea de Sud, țarǎ ȋn care se vor desfǎșura și semifinale și finala. La Seul pe 11 și 12 octombrie vor avea loc partidele din semifinale, competiția urmȃnd sǎ se ȋncheie tot ȋn capitala Coreei de Sud, pe 19 octombrie, cȃnd finala va avea loc pe Stadionul Sangam gazdǎ a mai multor meciuri la Campionatul Mondial de Fotbal din Coreea de Sud și Japonia din 2002.

Premiile totale ale acestei competiții de e-Sports depǎșesc 2 milioane de euro, conform companiei Riot Games. MOBA-ul League of Legends a devenit extrem de popular și ȋn Romȃnia, existȃnd posibilitatea de a-l juca ȋn limba romȃnǎ și un forum oficial creat de Riot pentru romȃni. Din punct de vedere competițional, echipele din Romȃnia nu au reușit ȋncǎ sǎ pǎtrundǎ ȋn elita Europei, dar jucǎtorii romȃni Andrei Odoamne Pașcu  și Alin AoD Baltat componenți ai echipei H2K Gaming au șansa sǎ acceadǎ ȋn Liga Europei (EU LCS) cu aceasta prin participarea la turneul de promovare ce va avea loc dupǎ Campionatul Mondial.

Campionatul Mondial de League of Legends 2014 – Sezonul 4, faza grupelor:

Grupa A

Ahq e-Sports Club (Asia de Est)

Dark Passage (Turcia)

EDward Gaming (China)

Samsung White (Coreea de Sud)

Grupa B

Star Horn Royal Club (China)

SK Gaming (Europa)

Taipei Assasins (Asia de Est)

Team SoloMid (America de Nord)

Grupa C

Fnatic (Europa)

LMQ (America de Nord)

OMG (China)

Samsung Blue (Coreea de Sud)

Grupa D

Alliance (Europa)

Cloud 9 (America de Nord)

Kabum eSports (Brazilia)

Najin White Shield (Coreea de Sud)

Meciurile de la Campionatul Mondial de League of Legends pot fi vizionate prin live video streaming accesȃnd linkurile de aici, aici sau aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult