Acasa Stiinta-ITIT Când debutează World of Tanks debutează pe consola Xbox 360

Când debutează World of Tanks debutează pe consola Xbox 360

scris de B.C.R
3 afisari

La 12 februarie 2014, titlul World of Tanks debutează în lumea consolelor, odată cu lansarea pentru Xbox 360.

World of Tanks

Popularul joc de război, a cărui versiune pentru Xbox 360 a fost dezvoltată de compania Wargaming West și distribuită de Microsoft, va putea fi descărcat din Xbox LIVE Arcade. Abonații Xbox LIVE Gold îl vor putea juca gratuit, iar membrii Xbox LIVE Silver îl vor putea încerca gratuit timp de o săptămână. Versiunea include, printre altele, un control regândit, matchmaking și o nouă interfață. Varianta pentru Xbox 360 va beneficia de servere diferite de cele pentru varianta de PC, jucătorii trebuind să își facă un cont separat pentru fiecare versiune.

World of Tanks Xbox 360 Edition va cuprinde, în ziua lansării, peste 100 de modele de tancuri produse în SUA, Germania și Marea Britanie. Planșele incluse sunt Cliff, Mines, Malinovka, Sand River, West Field, Province și Mountain Range.

Varianta pentru consola Xbox 360 a World of Tanks a fost anunțată de Microsoft la 7 august 2013, în cadrul evenimentului E3 de la Los Angeles. Jocul a beneficiat de testare open-beta până la 28 ianuarie 2014.

***

Jocul World of Tanks este calificat de dezvoltatori drept un MMO-action, cu elemente de strategie și shooting. MMO, acronimul de la Massively multiplayer online game, desemnează jocurile în care sute sau chiar mii de participanți din toată lumea se întâlnesc în mediul virtual pentru a juca împreună în sistem Player vs. Player (jucător împotriva altui jucător) sau Player vs. Environment (jucător împotriva mediului prezentat în joc).

World of Tanks a fost dezvoltat de compania bielorusă Wargaming.net, care în prezent deține birouri în întreaga lume, și înfățișează în timp real mediul vehiculelor de luptă de la mijlocului secolului al XX-lea. Conceptul World of Tanks se bazează pe lupte cu tancuri în regim jucător contra jucător, în care fiecare participant controlează un tanc, un distrugător de tancuri sau un vehicul de artilerie tip howitzer.

Tanchiștii virtuali se pot grupa în echipe, numite „clanuri”, cu scopul de a cuceri noi teritorii. În acest fel ei pot obține noi variante de customizare a vehiculelor, prin adăugarea de tunuri, obuze, șenile și plăci de blindaj din ce în ce mai performante. Există și posibilități de cosmetizare a vehiculelor, prin folosirea de diverse tipuri de camuflaj.

Jocul a fost lansat pentru platforma Windows la 12 august 2010 în Rusia și la 12 aprilie 2011 în restul Europei și în SUA.

World of Tanks e bazat pe principiul de marketing „freemium”, adică poate fi descărcat și jucat gratuit de orice utilizator al unui computer personal conectat la Internet, însă e necesară plata pentru a beneficia de componentele „premium”, ce oferă mai multe posibilități și facilități în cadrul jocului.

În versiunea de PC a jocului sunt prezente peste 300 de tipuri de tancuri ce au fost produse și exploatate în URSS, SUA, Germania, Franța, Marea Britanie, Japonia și China. În viitorul apropiat, vor fi disponibile și tipuri de tancuri inclusiv din România.

World of Tanks a intrat în Cartea Recordurilor la categoria „Cei mai mulți jucători online simultan pe un singur server de joc MMO”. Recordul a fost înregistrat în data de 23 ianuarie 2011, când pe un server rusesc au fost online 91.311 de jucători. Recordul a fost doborât la 13 aprilie 2012, când peste 305.000 jucători europeni s-au aflat simultan pe câmpurile de bătălie. La 19 ianuarie 2014, s-a logat jucătorul rus cu numărul un milion.

În decembrie 2013, existau 75 de milioane de jucători înregistrați la nivel mondial. Veniturile declarate de Wargaming pentru 2012 au fost de 217.9 milioane de euro.

Printre premiile obținute de World of Tanks de-a lungul timpului se numără „Best Online Client Game”, decernat la Conferința dezvoltatorilor ruși de jocuri video din 2010; „Best New Concept” la E3, în 2010; „Best Game” la aceeași conferință a dezvoltatorilor ruși în 2011; „Best MMo” la Golden Joystick Awards în 2012; „Best Action Download MMO 2012” și „Best Classic Download MMO 2013” la Premiile MMo of The Year.

Pe lângă World of Tanks, Compania Wargaming a creat și jocurile World of Warplains și World of Warships care au concepte asemănătoare, diferența fiind făcută de mașinăriile de răboi pe care se pune accentul în fiecare: tancuri, respectiv avioane militare și nave de război.

1 comentariu

pathfinder 10-02-2014 - 12:31

Pai daca … debutează … debutează …

Inseamna ca debuteaza de doua ori?!?
Sau cum?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult