Acasa Stiinta-ITIT Cât costă componentele unui iPhone 4 de 16GB? Cam 188 de dolari

Cât costă componentele unui iPhone 4 de 16GB? Cam 188 de dolari

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Componentele incluse în modelul de 16GB iPhone 4 costă aproape 188 de dolari, potrivit iSupli.com, care au estimat costurile în urma demontării unui produs.


 

 

În cazul acesta, vine întrebarea pe bună dreptate, de unde provine marea diferenţă de preţ? Dincolo de costurile de producţie, software, taxe de licenţă etc., etc., se pare că ecranul e “de vină”. “Retina display”, cum a fost numit şi promovat cu vădite scopuri de marketing, aduce un plus tehnologic în beneficiul privitorului, după cum a explicat Steve Jobs. Ecranul are o rezoluţie de 326dpi. “Este un număr magic în jurul a 300dpi, dacă depărtezi ceva la 25-30 cm de ochi, deja cam ai distanţa maximă la care ochiul uman poate distinge pixelii”, spune Jobs. Tehnologia inovatoare din iPhone 4 constă practic în două foi de geam din alumosilicaţi, acelaşi tip de geam utilizat la trenurile de mare viteză. Practic, geamul este tratat chimic pentru a fi de 20 de ori mai dens şi de 30 de ori mai dur decât plasticul, rezultatul conferind fiabilitate şi rezistenţă la zgârieturi. Iar comparativ cu iPad, ecranul iPhone redă cam 78% din pixeli, bineînţeles având dimensiuni mult mai mici.

Revenind la costurile componentelor, ecranul ajunge cam la 28,50 dolari pe unitate, iar acest cost se referă doar partea de redare, asigurată se pare de LG Display. Suprafaţa tactilă a ecranului este 10 dolari, iar camera de 5 megapixeli 9,75 dolari. Procesorul, de la Samsung, costă 10,75 de dolari, iar memoria Flash, tot marca Samsung, costă 27 de dolari, pentru a enumera câteva costuri mai importante.

În urma cu doua săptămâni, iPhone 4 a fost anunţat şi pentru România. Apple păstrează tradiţia instituită odata cu lansarea iPhone în România, al patrulea model urmând a fi disponibil tot prin Orange România.

Detalii pe www.Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult