Acasa Stiinta-ITIT Cât costă smartphone-ul săracului, lansat astăzi de Mozilla

Cât costă smartphone-ul săracului, lansat astăzi de Mozilla

scris de C.S.
5 afisari

Mozilla, creatorul browser-ului Firefox, a prezentat un prototip de smartphone ieftin, pe care vrea să îl lanseze în ţările sărace la preţul de 25 de dolari.

Smartphone-ul săracului, lansat astăzi de Mozilla.

Pentru a dezvolta modelul, compania a intrat în parteneriat cu producătorul chinez de microcipuri low-cost Spreadtrum.

Smartphone-ul va fi mult mai puţin performant faţă de „fraţii mai mari”, dar va putea rula aplicaţii şi va oferi acces la internet.

Mozilla speră că se va impune astfel în ţările sărace înaintea companiilor mai mari, cu vechime pe piaţa telefoanelor. Ţările în curs de dezvoltare şi pieţele de frontieră reprezintă ultima oportunitate de creştere puternică a vânzărilor pentru producătorii de smartphone-uri, după ce pieţele dezvoltate au ajuns deja la maturitate, iar pieţele emergente se apropie rapid de acest prag.

Următoarele zile ale conferinţei de la Barcelona ar putea aduce însă noi prezentări de dispozitive low-cost, destinate ţărilor sărace, din partea unor mărci mai cunoscute.

Prototipul Mozilla este echipat cu sistemul de operare dezvoltat de fundaţie, Firefox OS.

Pe lângă modelul de 25 de dolari destinat ţărilor sărace, Mozilla a prezentat şi smartphone-uri avansate cu Firefox OS, produse de companii precum Huawei sau ZTE.

1 comentariu

Mircea 24-02-2014 - 15:51

Articolul asta are doar un rol de umplutura. Judecind dupa telefoanele pe care le tin in mina romanii chiar si cind duc gunoiul e clar ca Romania e o tara putred de bogata. Ce au romanii cu smartphone-ul săracului ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult