Acasa Stiinta-ITIT Cât de frecvente sunt infracţiunile legate de Facebook

Cât de frecvente sunt infracţiunile legate de Facebook

scris de M.A.
4 afisari

Huliganii cibernetici îi agresează şi intimidează pe utilizatorii de internet, iar certurile care au izbucnit deseori online au transgresat apoi în viaţa reală. În plus, reţelele sociale le oferă pedofililor mai multe oportunităţi de a ajunge la copii.

Cât de frecvente sunt infracţiunile legate de Facebook

Cât de frecvente sunt infracţiunile legate de Facebook

Forţele de ordine din Marea Britanie au calculat că la fiecare 40 de minute se produce o infracţiune legată într-un fel sau altul de Facebook, de la crime, violuri, abuzuri sexuale împotriva copiilor şi atacuri până la răpiri, ameninţări, intimidări ale martorilor şi fraude, potrivit Belfast Telegraph.

În opinia activiştilor de la Families Fighting for Justice, astfel de site-uri nu ar trebui să existe în genere. „Facebook ar trebui să răspundă pentru multe. Se spune că este o reţea socială, dar face mai mult rău decât bine. Pedofililor le este foarte uşor să-şi posteze fotografia şi să-şi agaţe victimele printre tineri. Facebook ar trebui închis”, susţine Jean Taylor, de la aceeaşi organizaţie, transmite Moldpres.

Oamenii legii confirmă şi ei că datorită internetului unele tipuri de infracţiuni sunt comise cu „mai multă uşurinţă”. Chiar şi în spatele gratiilor, sute de delicvenţi continuă să-şi persecute victimele cu ajutorul internetului, trimiţându-le mesaje pe Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult