Acasa Stiinta-ITIT Cât va plăti AT&T pentru a achiziționa Time Warner

Cât va plăti AT&T pentru a achiziționa Time Warner

scris de M.I.
7 afisari

Firma de telecomunicații AT&T va achiziționa grupul media Time Warner, într-o tranzacție evaluată la 86 de miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie de conținut și distribuție integrată vertical din lume, transmit Financial Times, Bloomberg și Reuters.

AT&TAT&T, înființată în 1885, vrea să cumpere compania mamă a studioului de film Warner Bros, care are o vechime de 93 de ani, pentru aproximativ 110 dolari pe acțiune, jumătate în numerar și jumătate în acțiuni, în ceea ce va fi cea mai mare fuziune din acest an. Tranzacția a fost aprobată sâmbătă de Consiliile de Administrație ale AT&T și Time Warner și urmează să fie supusă spre aprobare autorităților de reglementare.

Distribuitorii de pay-TV, cum ar fi AT&T, încearcă să-i oprească pe abonați să renunțe la serviciile lor pentru alternativele online, mai ieftine. Ei vor să aibă propriile lor servicii de streaming TV pe care să le ofere consumatorilor.

Time Warner, care deține și posturile de televiziune CNN, HBO, TBS și TNT este o țintă importantă pentru AT&T. Grupul media are o vastă arhivă de filme și seriale de televiziune, cum ar fi ”Batman”, ”Harry Potter” și ”Game of Thrones”, și este printre cei mai prolifici producători de la Hollywood, cu venituri anuale de 28 de miliarde de dolari.

În ultimii ani și alte companii, cum ar fi gigantul american Apple și studioul 21st Century Fox, au fost interesate de preluarea Time Warner.

Anul trecut, AT&T a cumpărat DirecTV, pentru 48 de miliarde de dolari, și a creat ce mai mare serviciu de pay-TV din SUA.

Vineri, la bursa de la New-York, acțiunile Time Warner au închis la 89,48 dolari, evaluând compania la 73 de de miliarde de dolari.

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, a declarat că va bloca tranzacția dacă va fi ales președinte, deoarece achiziția va da AT&T ”o concentrare prea mare a puterii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult