Acasa Stiinta-ITIT Ce gigant IT ne aduce fata lui Isărescu

Ce gigant IT ne aduce fata lui Isărescu

scris de L.M.
8 afisari

România este pe lista ţărilor în care IBM ar putea înfiinţa un centru cu până la 3.000 de angajaţi, la fel ca şi în cazul Oracle, care ar putea să relocheze un centru dintr-o ţară din Africa, în timp ce Ericsson vrea să îşi sporească numărul de angajaţi din centrul pe care îl are în România cu până la 500 de persoane, de la 800 în prezent, a declarat ieri ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

foto:Facebook

„De asemenea, Dell a venit cu o propunere pentru un centru în care şi-ar putea desfăşura activitatea câteva sute de angajaţi. În cazul IBM, noi am propus ca posibile locaţii oraşele Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, importante centre universitare, care pot asigura forţa de muncă necesară”, a spus ministrul. Conform unor informaţii deţinute de Ziarul Financiar, Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR Mugur Isărescu, este unul din personajele cheie ale acestui proiect, în relaţia cu autorităţile române.

Lăcrămioara Isărescu chiar figurează pe site-ul IBM la divizia IBM Governamental Programs. Lăcrămioara Isărescu a absolvit Academia de Ştiinţe Economice (ASE) în 1998 după care a studiat la Universitatea Harvard timp de doi ani. Subsidiara locală a IBM, cel mai mare furnizor internaţional de servicii IT, are două centre în România, respectiv Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center şi Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele fiind situate în Bucureşti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult