Acasa Stiinta-ITIT Ce surprize pregătesc Samsung şi Sony

Ce surprize pregătesc Samsung şi Sony

scris de C.F.V.
9 afisari

Samsung va prezenta pe 4 septembrie ceasul inteligent Galaxy Gear şi telefonul-tabletă Galaxy Note 3, iar Sony va dezvălui în aceeaşi zi un nou smartphone Xperia vârf de gamă, au declarat surse apropiate celor două companii.

Galaxy Gear

Giganţii asiatici încearcă astfel să atragă atenţia consumatorilor înainte de lansările planificate de Apple pentru această toamnă şi să „fure startul” în cursa pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, informează Bloomberg.

Potrivit unor surse, compania americană va lansa noi versiuni ale iPhone şi iPad pe 10 septembrie.

Sub îndrumarea fostului CEO Steve Jobs, Apple a impus un nou standard pentru lansările de produse, fiecare nouă generaţie a iPod, iPhone şi iPad fiind atent urmărită la nivel global de media, analişti şi publicul larg. Samsung a preluat strategia concurentului american, vârful de gamă Galaxy S4 fiind prezentat în martie la Radio City Music Hall, în New York, într-un show transmis în direct în Times Square.

Samsung va prezenta în luna septembrie gadget-ul Galaxy Gear, un dispozitiv cu sistem de operare Android, purtat la încheietura mâinii, cu funcţii de apel telefonic, SMS, internet şi email, potrivit surselor citate.

Compania sud-coreeană se grăbeşte să aducă „ceasul inteligent” pe piaţă înaintea apariţiei unui produs asemănător de la Apple, care ar fi în dezvoltare potrivit zvonurilor din industrie.

Ceasul” Samsung nu va fi echipat cu ecran flexibil, deoarece tehnologia nu a ajuns încă în faza de producţie în masă. Surse apropiate Apple au declarat în februarie că grupul american a desemnat o echipă de aproximativ 100 de oameni pentru dezvoltarea unui gadget de tipul ceasului de mână. Compania a început în Japonia procedurile pentru înregistrarea mărcii „iWatch”.

Grupul japonez Sony pregăteşte pentru septembrie un nou smartphone premium în gama Xperia, echipat cu senzori şi tehnologie de imagine regăsite în camerele foto şi televizoarele de înaltă rezoluţie „ultra-HD”, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

După o perioadă de declin, Sony încearcă o revenire prin dezvoltarea de smartphone-uri, televizoare şi console de jocuri în jurul conţinutului creat de diviziile media ale grupului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult