Acasa Stiinta-ITIT Cei care descarca ilegal filme si muzica pot ramane fara conexiune la internet

Cei care descarca ilegal filme si muzica pot ramane fara conexiune la internet

scris de Ziua Veche
4 afisari

Controversata lege impotriva descarcarilor ilegale pe internet a intrat in vigoare de luni, in Franta, anunta AFP. Cunoscuta sub numele de „Hadopi”, legea, care prevede amenzi si chiar taierea conexiunii la internet timp de un an, este considerata un exemplu pentru alte tari si cea mai buna cale de a proteja veniturile artistilor.Cei care critica legea vad, insa, in amenintarea cu taierea conexiunii la internet timp de un an o incalcare a drepturilor omului, anunta Hotnews, citand AFP.Sustinuta puternic de Nicolas Sarkozy, legea a trecut de Parlament in septembrie anul trecut, insa a fost modificata masiv de Curtea Constitutionala din Franta, care a declarat-o partial neconstitutionala.

Industria muzicala din Franta pierde anual 700 de milioane de euro din cauza pirateriei, iar numarul filmelor descarcate ilegal zilnic este de ordinul sutelor de mii.

Legea prevede ca cei care descarca de pe internet muzica, filme si alte lucruri protejate de copyright vor fi supusi sistemului „celor trei lovituri”. Aceasta presupune un mail de atentionare, apoi o scrisoare, iar daca respectiva persoana continua sa descarce materiale ilegale i se poate intrerupe conexiunea de internet pana la un an.

O agentie de stat numita Hadopi va functiona ca interfata intre furnizorii de continut si cei de internet si ii va repera pe cei care descarca materiale piratate.

Legea e una dintre cele mai dure din Europa in domeniul pirateriei online si este sustinuta de industria muzicala din Franta. Totusi, opozitia socialista si grupurile care protejeaza consumatorii sunt impotriva aplicarii ei, pe motiv ca va fi dificil de pus in practica.

In plus, opozantii se tem ca cei acuzati ca descarca materiale piratate nu vor avea suficiente moduri de a se apara si sustin ca inovatiile tehnologice vor da multora sansa de a nu fi detectati.

Comisarul European pentru Telecom considera, insa, ca legea franceza e conforma cu dreptul comunitar.

 

 

0 comentariu

mihnea 33 08-10-2010 - 16:10

stati linistiti ca asa ne paste si pe noi la rosia montana si la galati in curand

Matei 08-10-2010 - 16:33

Avand in vedere normele in vigoare care vor fi si mai stricte, cred ca asemenea catastrofe nu vor mai aparea sau cel putin nu vor avea loc prea curand pentru ca orice tehnologie se va imbunatati

MINŢIŢI 08-10-2010 - 17:02

De fapt acei peşti au fost aruncaţi de un braconier care era să fie prins de jandarmi. Nu e nici o primejdie. Dormiti linistiti. Cind n-o să vă mai puteţi mişca înseamnă că e nasol şi oricum nu mai aveţi nimic de făcut. Somn uşor, români!

Trilulilu 08-10-2010 - 20:01

doi pesti morti si saga continua. ba un articol nou ba un comment despre legaturile invizibile si extrem de determinante in speta cu rosia montana. toti pricinosii par sa prevada catastrofele din multimea de evenimente imposibile \{Rosia Montana}. va sugerez sa negociati un bonus, pentru a va spori performantele.

FlorIordan 08-10-2010 - 20:02

proiectul RM a fost intocmit dupa standardele stricte ale UE conform spuselor RMGC, dar iata ca fara un management al riscurilor bine pus la punct astfel de accidente au loc chiar pe teritoriul UE

Costi 10-10-2010 - 12:28

Din pacate iarasi se incearca sa se creeze panica in randul romanilor, fara a exista nici o confirmare de laborator pe teritoriul nostru. Dar pana nu strigam vai, nu ne simtim bine si nu ne putem lauda ca suntem romani

Sa spuna Ministrul 11-10-2010 - 09:15

Dl Ministru a spus ca nu se va contamina Dunarea in Romania.Unde se duc aceste substante care au contaminat afluentii Dunarii? Se evapora inainte de a ajunge in tara? Se depun pe fundul afluentilor? Sunt substantele contaminatoare cernute prin sita sau descompuse chimic de Ungaria sau de cei „5 milioane ” de unguri din diaspora care au fost chemati sa isi uneasca forlele? Treaba este o mare diversiune in scopul de a uni ungurii de pretutindeni in speranta ca sa va realiza „Ungaria ” mare.Acest lucru este o mare pacaleala inventata ca ungurii sa submineze tarile vecine, cat pot mai mult … .Iar altii sa traga foloasele, in speta noul imperiu in crestere al ev-railor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult