Acasa Stiinta-ITIT Cel mai mare atac cibernetic impotriva armatei americane a fost comis cu ajutorul unui stick USB

Cel mai mare atac cibernetic impotriva armatei americane a fost comis cu ajutorul unui stick USB

scris de Ziua Veche
1 afisari

Un stick USB a stat la originea celui mai mare atac cibernetic impotriva retelei informatice a armatei americane comis in 2008. Anuntul a fot facut de un oficial al Pentagonului, citat de France Presse.

Stickul de memorie a fost introdus intr-un laptop dintr-un post militar din Orientul Mijlociu. Acesta a raspandit un virus, nedectetat de retelele americane, care a stabilit o cale de acces numeric care a facilitat transferul datelor in servere sub control strain.

Dupa atac, Pentagonul a fost obligat sa isi revizuiasca mecanismele de securitate si a pus la punct metode mai sofisticate de detectare a intrusilor in retea. Presa a speculat ca la baza atacului informatic ar fi stat Rusia.

De altfel, responsabilii americani nu au vorbit niciodata deschis despre acest incident, aceste declaratii au fost facute intr-un moment in care Washingtonul vrea sa avertizeze opinia publica despre amenintarile ce vizeaza reteaua informatica oficiala.

0 comentariu

Neardental 06-10-2010 - 19:32

În România, în anul 1866, dinastia de Hohenzollern este aleasă ca dinastie domnitoare de către conducerea politică în frunte cu Ion Brătianu.

Carol a venit in Romanaia cu o valiza in mana, pe jos. Nepotu’ lui a plecat din tara cu un tren de opere de arta si aur (fara sa socotm banii ascunsi in banci).
Carol cand si-a depus juramantul (ala cu „ur să păzesc legile României, să-i apăr drepturile și integritatea teritorială”) a facut-o in franceza pentru ca nu stia o boaba de limba romana.
Carol a intrat in tara in mai

Asa ca lasati-o balta, nu-s nici print nici printesa. Sunt copii unora care au furat (ca multi altii) din Romania.

Florin Kovacs 07-10-2010 - 07:45

da , de cele 2 miliarde de dolari nu mai zici nimic a lui Ceausescu????Si de toate vilele lui in care stau azi securistii de la psd???? Cele 2 miliarde cate trenuri de arta ar fi fost???Pe langa cruntul comunism care nici nu se va poate evalua vreo data.Uite acum cum isi fac securistii de cap in Romania. Pe timpul regelui nu a fost asa ceva.In cazul in care ti-e rusine sa raspunzi nu-i nimic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult