Acasa Stiinta-ITIT Cele mai bune jocuri inspirate dintr-un film [Top 5]

Cele mai bune jocuri inspirate dintr-un film [Top 5]

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Din ce în ce mai mult, cel puţin în ultimii ani, trendul a crescut pe realizarea jocurilor ce au la bază un film de succes. Fie că este vorba de Spiderman, Superman, Batman sau Transformers, multe dintre adaptări sunt o formă teribilă a firmelor mari de distribuţie de a capitaliza succesul unui film. Multe dintre filmele mai sus menţionate nu au în comun cu jocul decât titlul, iar cele mai multe au primit critici negative, au fost dominate de erori majore, au lacune în materie de poveste, iar despre adaptarea poveştii nici nu mai vorbim. Totuşi, în acest peisaj sinistru există jocuri care au reuşit să capteze esenţa filmului. Am realizat un Top 5 cu cele mai bune jocuri inspirate dintr-un film. De ce Top 5 şi nu Top 10? Simplu… pentru că nu sunt aşa multe.


Locul 5 – Spiderman 2
În 2004 nu prea existau multe jocuri NextGen cu Spidey. Totuşi, Activision s-au decis să realizeze unul – mai bun, mai fluent şi mai realist. Fanii eroului în spandex care se căţăra pe pereţii Manhanttan-ului au primit exact acest lucru. Dacă primul joc a fost un fiasco, iar actorii vocali erau aleşi ca la gradiniţă, Activision au înţeles că fanii doresc o adaptare realistă şi cât mai aproape de benzile desenate şi de film. Mecanica de joc a fost rafinată, secvenţele de combat şi ele vizibil îmbunătăţite, iar totul în joc avea un aspect fresh, cel puţin la vremea aceea. Misiunile erau dinamice şi îţi provocau viteza de reacţie, cât şi inteligenţa. Personajele negative aveau un aspect realist şi erau o gură de aer curat faţă de jocul precedent. Pentru aceste elemente, Spiderman 2 aterizeaza pe locul 5 în topul nostru.

 

Locul 4 – Scarface: The World Is Yours
Realizat iniţial ca o clonă GTA, Scarface nu a fost ajutat la vremea aceea nici de numele sau clasic, mulţi dintre noii jucători neştiind cine este Tony Montana şi despre ce este vorba. Jocul urma ad litteram povestea filmului, lăsând jucătorul să experimenteze momente clasice din film şi, mai ales, să joace cu Al Pacino. Pardon, Tony Montana sau Scarface. Cu toate că Pacino nu şi-a împrumutat vocea acestui joc, poţi jura că el este actorul vocal. Multe momente din joc captează perfect atmosfera filmului şi, mai mult, reuşesc să prindă emoţia transmisă de Pacino în Scarface. Jocul nu a meritat tratamentul obscur de care a avut parte şi merită respect pentru faptul că a reuşit să îl detroneze pe GTA 3, la momentul acela, ca unul dintre cele mai violente jocuri de pe piaţă. Pentru că: “Nimeni nu îl dărâmă pe Tony Montana, decât el însuşi”, Scarface: The World Is yours primeşte locul 4.

Locul 3 – The Chronicles of Riddick Escape from Butcher’s Bay
Unul din titlurile mai cunoscute, Chronicles of Riddick, spune povestea tânărului Furian în timp ce acesta încearcă şi reuşeşte la final să scape dintr-o închisoare intergalactică de maximă siguranţă. Implicarea directa a lui Van Diesel în realizarea jocului şi-a spus cuvântul, acesta fiind un gamer la rândul său. Mecanica fluentă şi noul sistem de luptă neînarmat făcea jocul să iasă din mulţime şi să strige “eu sunt mai cu moţ”. La vremea aceea jocul a primit review-uri favorabile, ţin minte că şi eu i-am dat un 9,5 pentru tot ceea ce reprezenta pe piaţă. Pentru combinaţia de inspiraţie, poveste uimitoare şi unul dintre cele mai bune shootere din deceniul trecut, Playtech îi acordă locul 3 în acest top.

Locul 2 – Transformers War for Cybertron
Recentul joc al celor de la High Moon şi distribuit de Activision a făcut furori printre fanii seriei Transformers. Jocul în sine nu este o adaptare după un film animat sau live action, ca The Chronicles of Riddick Escape from Butcher’s Bay, dar merită menţionat, în orice privinţă, când vine vorba de Transformers. War For Cybertron te pune la comanda celor două facţiuni, Autobots şi Decepticons, jocul relatând povestea distrugerii planetei Cybertron şi în ce circumstanţe au ajuns Transformer-ii pe planeta Pamant. Numit de fani “Cea mai bună adaptare a benzilor şi seriei animate”, Transformers War for Cybertron se transformă şi în topul nostru pe locul 2.

Locul 1 – Ghostbusters: The Video Game
Fiind numit cea mai bună adaptare a unui film într-un joc, Ghostbusters nu se dezice de la formulă şi este probabil cel mai bun joc bazat pe un film pe care nu l-ai jucat. Sigur, jocul a fost întârziat, contramandat şi aproape anulat, dar la final a văzut lumina zilei. Scenariul jocului a fost scris de Dan Aykroyd şi Harold Ramis, scenariştii celor două filme, toate personajele din film îşi împrumutau vocea în joc, singurii care lipsesc fiind Sigourney Weaver şi ochelaristul Rick Moranis, dar lipsa acestora este umplută de Alyssa Milano. Ce poţi cere mai mult de la un joc? Trebuie să amintim ca în joc tu preiei comanda unui nou cadet în rândurile vânătorilor de fantome, însărcinat cu prinderea şi testarea echipamentului “Beta”. În concluzie, este posibil să faci “Poc”. Ghostbusters: The Video Game se materializează pe locul 1 pentru că este cea mai bună adaptare a unui joc după un film.

Acestea fiind spuse, mai ţin să aduc în discuţie şi o menţiune – James Bond: From Russia With Love, ultimul joc din seria James Bond produs de Electronic Arts, înainte să predea franciza celor de la Activision. Jocul nu numai că respecta povestea cărţii, dar jucătorul poate prelua comanda originalului, unicului, incomparabilului, scoţianului Sean Connery. Chiar dacă nu a ajuns în top, merită încercat pentru experienţa cinematică unică şi felul în care au reuşit să adapteze cartea într-un joc excelent realizat.

Articol publicat in numarul 24 al saptamanalului Ziuaveche.ro

0 comentariu

Foreskin 08-10-2010 - 03:34

… si cat costa…

Foreskin 08-10-2010 - 03:48

CINE A PUS KHURUL LA BATAIE.. ? Fiindca de pe sfoara cu poule din articol – toate sant numar mic…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult