Acasa Stiinta-ITIT CES 2016 – Zece gadgeturi mai puțin obișnuite

CES 2016 – Zece gadgeturi mai puțin obișnuite

scris de C.F.V.
13 afisari

Salonul Consumers Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, Nevada, este o veritabilă Finală a Campionatului Mondial al Gadgeturilor, prezentând cele mai noi tehnologii în domeniul auto-moto, medical, audio-video, gaming etc. Portalul USA Today publică un Top 10 al celor mai ciudate dar și distractive gadgeturi prezentate la CES 2016.

ces 201610. Sleep Number it Bed

Toată lumea își dorește să se bucure de un somn cât mai odihnitor, iar patul Sleep Number it Bed ne poartă chiar și mai departe, oferind o serie de caracteristici tehnologice menite să ne pună în gardă cu privire la calitatea somnului. Sleep Number it Bed este dotat cu senzori biometrici care monitorizează somnul, indicând, spre exemplu, ritmul cardiac și pe cel al respirației utilizatorului. De asemenea, Sleep Number it Bed este însoțit de o aplicație pentru dispozitivele mobile care oferă recomandări personalizate pentru a obține o cât mai bună odihnă nocturnă, cum ar fi recomandări cu privire la fermitatea saltelei sau temperatura ideală a camerei.

9. Hydrao Smart Showerhead

Un gadget interesant este și capul de duș smart Hydrao, soluția ideală pentru cei care doresc să economisească apă la duș, fie pentru a plăti facturi mai mici, fie pentru că locuiesc într-o regiune secetoasă. Acest cap de duș smart se aprinde în diferite culori, indicând astfel cantitatea de apă consumată. Interesant este și faptul că Hydrao nu are nevoie de baterii, fiind activat chiar de fluxul de apă care trece prin el. Conform reprezentanților companiei, Hydrao poate reduce consumul de apă cu peste 25% și urmează să fie lansat în sistemul Kickstarter în cursul acestui an.

8. Ceasul deșteptător Sensorwake

Pe piață există numeroase ceasuri deșteptătoare smart, iar producătorii lor susțin că fiecare reprezintă cea mai bună soluție pentru a fi sigur că te vei trezi la timp și nu vei pierde avionul, de la deșteptătorul Clocky care nu se lasă oprit cu una cu două și până la Philips Wake-Up, care te trezește cufundându-te în lumina răsăritului. Sensorwake este însă un ceas deșteptător cu arome. El te poate trezi în miros de cafea proaspătă, produse de patiserie, ciocolată, mentă sau, de ce nu, mirosul mării sau aromele sălbatice și reavene ale junglei. Pentru orice eventualitate, Sensorwake este dotat și cu o alarmă sonoră, în cazul în care avem nasul înfundat.

7. Alarma Onelink

Onelink este un detector de fum și monoxid de carbon pentru locuințe. Dincolo de a fi o simplă alarmă, Onelink permite monitorizarea eventualelor probleme care apar acasă prin intermediul unui iPhone, indiferent unde te-ai afla, și este dotată cu o baterie cu durata de viață de 10 ani.

6. Hunter Smart Fans

Compania Hunter a prezentat două ventilatoare de plafon smart, modelul Symphony din material plastic și Signal, cel din lemn. Prin sistemul de automatizare Apple HomeKit, ventilatoarele și luminile pot fi programate să pornească atunci când ajungi acasă, pot face să pară că este cineva acasă chiar și în lipsa ta, aprinzându-se și închizându-se la intervale de timp presetate și chiar contribuie la scăderea facturii de energie electrică, eliminând necesitatea folosirii frecvente a instalației de aer condiționat.

5. SMARTwheel

Toată lumea știe că nu trebuie să scrie mesaje pe telefon în timp ce se află la volan. Este adevărat însă că poate fi foarte greu să nu aruncăm o privire spre ecranul mobilului atunci când acesta vibrează constant de la ultimele mesaje primite, chiar dacă ne aflăm în trafic. Gadgetul SMARTwheel se atașează direct peste volanul autoturismului și emite avertismente sonore și luminoase atunci când percepe mișcări care sugerează că șoferul nu este atent la drum — așa cum ar fi dacă nu ținem ambele mâini pe volan pentru o perioadă mai lungă de timp sau dacă avem mâinile prea apropiate pe volan, ca și cum am ține telefonul pentru a răspunde unui mesaj. Dacă vă întrebați cine ar fi putut să se gândească la un astfel de dispozitiv cred că este suficient să precizăm că CEO-ul companiei care produce SMARTwheel abia a împlinit 20 de ani.

4. Vesta Smart Ski Airbag

Această vestă cu airbag se adresează pasionaților de schi și amortizează chiar și cele mai serioase căzături pe pârtie. Senzorii cu care este dotată vesta analizează mișcările schiorului pentru a determina când acesta își pierde echilibrul și declanșează automat un airbag în mai puțin de 100 de milisecunde. Mai mult decât atât, această vestă smart păstrează datele adunate în timpul coborârilor pe pârtie, iar utilizatorul le poate examina pentru a-și perfecționa tehnica de schiere.

3. Centura smart Belty Good Vibes

Belty este practic un sistem de monitorizare de fitness inclus în catarama unei centuri. Sistemul este dotat cu inteligență artificială și îndeplinește rolul unui antrenor personal. Centura smart Belty te poate încuraja să mărești pasul atunci când mergi pe jos, îți reamintește să stai drept, să bei mai multă apă și chiar te poate ajuta să te relaxezi cu câteva exerciții de respirație.

2. Brățara Smart Wisewear

Brățara Wisewear este un bun exemplu de obiect care îmbină stilul cu tehnologia de ultimă generație. Această brățară îndeplinește funcțiile întâlnite la un smartwatch și funcțiile unui sistem de monitorizare de fitness: numără pașii făcuți, urmărește activitatea cardiacă, caloriile arse etc și oferă notificări text, prin e-mail. În plus, această brățară constituie un veritabil buton de panică. În caz de nevoie poate transmite un semnal SOS ce include locația exactă și informații audio-video.

1. Cățelul robotic CHiP

Pe scurt, CHiP, acronimul de la Canine Home intelligent Pet, reprezintă răspunsul oferit de WowWee Robotics pentru cei care își doresc un animal de casă fără grija de a-l scoate la plimbare. WowWee Robotics susține că CHiP este cel mai performant câine robotic dotat cu inteligență artificială (AI) din prezent. CHiP are o personalitate controlată de AI care se adaptează la solicitările fiecărui „stăpân”, CHiP își recunoaște stăpânul, se adaptează la dorințele acestuia, știe să aducă obiectele pe care i le arunci și adoră să se joace cu mingea. CHiP poate fi învățat noi comenzi prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil sau tabletă. Pur și simplu, CHiP are ambiția să devină animalul de casă perfect, după care nu va trebui să cureți niciodată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult