Acasa Stiinta-ITIT Cheile Internetului, pastrate de sapte persoane

Cheile Internetului, pastrate de sapte persoane

scris de Ziua Veche
0 afisari

.O comisie speciala internationala, infiintata la initiativa organizatiei Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), a selectat sapte persoane care vor putea sa restarteze Internetul la nivel mondial, in cazul unei deconectari accidentale, transmite Rador.ro.


Sistarea Internetului este prevazuta de sistemul de securitate a numelor domeniilor DNSSEC (Domain Name System Security Extensions), care a fost actualizat luna aceasta. Astfel, in cazul unor catastrofe tehnologice, dezastre naturale sau atacuri teroriste, datele vor fi blocate la nivel mondial. Fiecare membru al grupului are un fragment din cheie, sub forma de card. in cazul unui eveniment catastrofal, detinatorii cheilor de securitate se vor intalni intr-un loc secret din SUA pentru a restarta sistemul. Numele persoanelor, care detin cardurile respective, nu au fost dezvaluite. BBC il mentioneaza doar pe unul dintre membrii grupului, britanicul Paul Kane de la Centrul de Inovatii SET-squared din cadrul Universitatii din Bath, care este director general al CommunityDNS. De asemenea, este cunoscut faptul ca grupul este alcatuit din membri din SUA, Burkina Faso, Trinidad Tobago, Canada, China si Cehia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult