Acasa Stiinta-ITIT China afectatǎ de cel mai grav atac informatic

China afectatǎ de cel mai grav atac informatic

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Internetul chinez a fost afectat de un atac informatic, „cel mai important de până în prezent”, care a perturbat puternic accesul la site-urile găzduite în ţară.

China afectatǎ de cel mai grav atac informatic

Site-urile a căror adresă au domeniul „.cn” au fost vizate de un atac de negare de serviciu (DDoS) timp de aproximativ două ore, duminică dimineaţa, a precizat într-un comunicat Centrul chinez de informaţii privind Internetul (CNNIC). Un atac de negare de serviciu constă în inundarea cu cereri a unui server informatic până la blocarea lui sau perturbarea puternică a funcţionării sale.

Un al doilea atac DDoS, care a avut loc după câteva ore, a sporit în intensitate şi a constituit „cel mai grav atac suferit vreodată” de reţeaua chineză, potrivit CNNIC. Washingtonul a denunţat în repetate rânduri atacuri informatice venind din China şi vizând site-urile de Internet ale unor organizaţii guvernamentale americane. Conform mediafax, ȋn martie 2013, preşedintele Barack Obama a acuzat direct autorităţile chineze pentru aceste acţiuni. La rândul său, Beijingul s-a apărat mereu afirmând că şi China este victima unor atacuri informatice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult