Acasa Stiinta-ITIT Cititorul de amprente de pe iPhone 5S, spart de hackeri (video)

Cititorul de amprente de pe iPhone 5S, spart de hackeri (video)

scris de D.P.
1 afisari

Un grup de hackeri din Germania ar fi reușit să spargă scannerul de amprente digitale Touch ID de la iPhone 5S duminică, la doar două zile după ce Apple a lansat tehnologia care promite să protejeze mai bine dispozitivele de eventualele atacuri ale infractorilor cibernetici, relatează Reuters și Gizmodo.

Hackeri germani ar fi spart cititorul de amprente de pe 5S iPhone

Atacul a fost efectuat de hackeri din gruparea Chaos Computer Club (CCC), conform unor experți în securitatea iPhone. În acest scop, ei au avut nevoie doar să fotografieze amprenta digitală a proprietarului de iPhone de pe suprafața de sticlă. Operațiunile derulate în continuare au fost filmate de hackeri, iar înregistrarea a fost postată ulterior pe Youtube.

Dacă atacul va fi confirmat, aceasta va pune Apple într-o postură jenantă, după ce a promis că va securiza prin respectiva tehnologie smartphone de model nou Samsung Electronics Co Ltd și cele ce operează sub sistemul Android al Google Inc.

Utilizatorii de Twitter au anunțat anterior că au inițiat o strângere de fonduri pentru premiul ce va fi înmânat hackerului care va sparge primul cititorul de amprente Touch ID, ce va fi ales într-un concurs al atacatorilor cibernetici.

Cititorul de amprente este inclus în butonul ‘Acasă’ și permite activarea telefonului și, de asemenea, confirmă efectuarea de achiziții în AppStore și iTunes. Amprentele utilizatorilor de iPhone 5S sunt criptate și stocate în smartphone sub forma unei semnături digitale unice. În acest fel, persoane străine, precum și dezvoltatorul Apple nu ar avea acces la imaginea amprentei digitale, asigură producătorul.

1 comentariu

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 24-09-2013 - 18:02

Mai, astia de la Ziua foarte Veche, aveti grija la „nuante” ca va faceti naiba de ris. Titluk stirei asteia este : „Cititorul de amprente de pe iPhone 5S, spart de hackeri (video)”, iar textul preambulului stirii incepe cu : „Un grup de hackeri din Germania ar fi reușit să spargă scannerul…” Pai, mai D.P.-ul, e mare diferenta de la „ar fi spart” pina la „au spart”. Aveti mila de inteligenta noastra, va rog!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult