Acasa Stiinta-ITIT Călătoria cu metroul, cumpărată cu telefonul mobil

Călătoria cu metroul, cumpărată cu telefonul mobil

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Ca alternativă la statul la coadă pentru a cumpărarea unei cartele de metrou, Orange şi Metrorex au încheiat un acord de colaborare prin care clienţii operatorului de telefonie mobilă să îşi poată achiziţiona bilet pentru călătoria cu metroul cu ajutorul telefonului mobil.


Cum se procedează? Biletul trebuie solicitat printr-un mesaj scris la un număr scurt. Ca răspuns, este primit printr-un mesaj multimedia un cod de bare ce va fi scanat la dispozitivul special instalat în staţiile participante în acest program pilot. 
Pentru a solicita un bilet de o călătorie cu metroul, se va trimite un SMS către numărul scurt 801 (tarif 0,36 euro). Pentru două călătorii, se va trimite SMS la 802 (tarif 0,63 euro), iar pentru 10 călătorii – la numărul 810 (tarif 1,83 euro). În plus, clienţii Orange care folosesc acest serviciu vor putea accesa gratuit de pe telefonul mobil, timp de 24 ore, Portalul Orange. Accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este deocamdată posibil în şase statii de metrou: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozăveşti, Piaţa Victoriei, Universitate şi Timpuri Noi. În acest moment, Orange oferă acoperire pentru serviciile de voce şi Internet mobil în toate staţiile metroului bucureştean.

Detalii la www.Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult