Cum a cedat Facebook în faţa UE | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT Cum a cedat Facebook în faţa UE

Cum a cedat Facebook în faţa UE

scris de L.M.
4 afisari

Reţeaua de socializare online Facebook a acceptat să-şi suspende opţiunea de recunoaştere facială în Uniunea Europeană şi să şteargă datele colectate de pe profilurile utilizatorilor săi, au anunţat vineri reţeaua de socializare online şi autoritatea irlandeză pentru protecţia datelor private (DPC).

Acţiunile Facebook, scădere importantă în trei luni

Cum a cedat Facebook în faţa UE

Într-un comunicat al Facebook se arată că a acceptat să suspende în UE opţiunea de recunoaştere facială (Tag suggest) şi să lucreze cu autorităţile irlandeze pentru a găsi mijlocul adecvat de a obţine consimţământul utilizatorilor pentru acest tip de tehnologie în conformitate cu reglementările europene. Comisarul irlandez responsabil pentru protecţia datelor, Billy Hawkes, a precizat la rândul său că datele privind utilizatorii existenţi vor fi şterse până la 15 octombrie, în timp ce această opţiune a fost deja suspendată pentru noii utilizatori. Hawkes s-a declarat extrem de încurajat de decizia Facebook, care merge dincolo de recomandările iniţiale ale autorităţii.
Opţiune Facebook foloseşte un program de recunoaştere facială pentru a compara fotografii nou postate online cu fotografii vechi, pentru a sugera nume de persoane care apar în poze şi pentru a le propune astfel utilizatorilor să le identifice. Opţiunea s-a aflat încă de la lansarea sa în 2011 în UE în colimatorul organismelor europene de protecţie a datelor, din cauza temerilor privind încălcarea vieţii private a utilizatorilor.
Anunţul acestei suspendări survine în cadrul publicării de către autoritatea irlandeză, care este competentă pentru Facebook în Europa, a raportului său privind reţeaua de socializare online, căreia i-a cerut în decembrie 2011 să-şi clarifice politica în materie de date private.
În acest raport, autoritatea se declară mulţumită că marea majoritate a recomandărilor sale au fost pe deplin aplicate de Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult