Acasa Stiinta-ITIT Cum ne protejăm telefoanele de pirații cibernetici

Cum ne protejăm telefoanele de pirații cibernetici

scris de Cristi Stefan
339 Afisari

Telefonul a ajuns o prelungire a noastră. În el ţinem secretele și cheile pentru acces la bani. Aşa că este foarte important să înțelegem cum să îl protejăm de pirații internetului, cei care știu și vor să pună stăpânire pe dateLe și banii noştri.

Ce păţeşti dacă foloseşti telefoane inteligente (studiu)Telefonul poate fi cel mai bun prieten, însă se transformă rapid în cel mai mare inamic dacă nu suntem atenți. Totul poate fi ținut în siguranță, sub cheie, dacă punem în aplicare câteva sfaturi simple.

Pentru aplicațiile bancare, conturile pe rețelele sociale, activați autentificare în doi pași. Ce inseamnă asta? Autentificarea în doi pași este o caracteristică de securitate care adaugă un strat suplimentar de protecție conturilor.

Este necesar să introduceți nu numai parola, ci și un cod unic care este trimis pe telefon sau e-mail de fiecare dată când vă conectați. Căutați pe google și o să găsiți ușor cum se poate activa pentru telefonul dumneavoastră, pas cu pas.

La fel de important pentru siguranța datelor noastre sunt actualizările.Lunar, veți primi aceste actualizări care mențin datele telefonului în siguranță. Și, evident, întregul sistem al telefonului în deplină stare de funcționare.

Mare atenție acordați și permisiunilor pe care vi le cer diferite aplicații. Aplicațiile solicită adesea acces la diferite funcții și date de pe smartphone-ul dvs., cum ar fi locația, fotografiile, activitățile live, microfonul, camera foto, face ID și datele celulare .

Limitarea accesului doar la funcțiile esențiale vă îmbunătățește confidențialitatea și reduce probabilitatea ca aplicațiile să vă gestioneze greșit datele.

Instalați în telefon doar aplicații din magazinele oficiale, Google Play sau din Appstore. Nu din alte surse, pentru că puteți instala o aplicație care să vă copieze datele sau pur și simplu să vă facă inutilizabil telefonul.

Noile modele de telefoane permit accesul de la distanță. Chiar dacă telefonul vă este furat sau îl pierdeți puteți să preluați controlul asupra lui. Ce înseamnă asta? Înseamnă că toate datele dumneavoastre sensibile pot fi șterse, astfel încât nimeni să nu aibă acces la el. Extrem de important acest lucru, mai ales că vin sărbătorile și hoții vânează fiecare moment de neatenție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult