Acasa Stiinta-ITIT Cum să verifici dacă ești vizat de Apple care va șterge definitiv fotografiile din telefonul unor persoane, luna viitoare.

Cum să verifici dacă ești vizat de Apple care va șterge definitiv fotografiile din telefonul unor persoane, luna viitoare.

scris de Misu Andrei
69 Afisari

Apple va șterge definitiv un întreg album foto de pe iPhone luna viitoare, dar, din fericire, există o modalitate ușoară de a salva conținutul pentru a nu fi pierdut pentru totdeauna, notează Daily Mail. 

Gigantul tehnologic a anunțat că va retrage My Photo Stream (Fluxul meu foto), un album care stochează automat fotografiile din ultimele 30 de zile.

Ca parte a acestei închideri, My Photo Stream (fluxum meu foto) a încetat să mai încarce instantanee pe 26 iunie și toate imaginile din el vor fi eliminate atunci când albumul va fi șters pe 26 iulie.

Dacă sunteți utilizator de iPhone, sunteți îndemnați să intrați pe My Photo Stream – care este accesibil prin intermediul aplicației Photos (Fotografii) – și să salvați conținutul pe dispozitivul dumneavoastră.

My Photo Stream a oferit stocare gratuită timp de peste un deceniu și o alternativă la iCloud Photos, care tocmai s-a scumpit în Marea Britanie și în alte țări.

‘My Photo Stream este programat să fie închis la 26 iulie 2023’, explică Apple pe pagina sa de asistență online.

Utilizatorii au apelat la Twitter pentru a-și împărtăși îngrijorarea cu privire la dispariția acestei funcții vechi de zece ani, unul dintre ei numind-o ‘de fapt tristă’.

„Am folosit-o pentru a obține fotografii între iPhone 6 la iOS 12, iPhone 4 la iOS 6 și macOS”, au scris aceștia pe Twitter.

Un altul a spus: „Cred că fluxul meu foto Apple tocmai a dispărut. Am pierdut o mulțime de fotografii”.

Introdus de Steve Jobs în 2011, My Photo Stream este un serviciu gratuit care încarcă automat până la 1.000 de fotografii din ultimele 30 de zile.

Timp de peste un deceniu, acesta le-a permis utilizatorilor să acceseze fotografiile pe mai multe dispozitive Apple – astfel, dacă au făcut o fotografie pe un dispozitiv, cum ar fi iPhone, au putut să o găsească și să o descarce pe un alt dispozitiv, cum ar fi iPad sau Mac.

Dacă plătiți pentru iCloud+ și aveți întotdeauna un spațiu de stocare substanțial pentru fotografiile dumneavoastră, noua decizie a Apple nu ar trebui să vă îngrijoreze prea mult.

Cu toate acestea, dacă folosești versiunea gratuită a iCloud este mai probabil să fii afectat.

Pentru a accesa My Photo Stream și pentru a salva conținutul, accesează aplicația Photos de pe iPhone sau iPad și apoi atinge Albume în partea de jos.

My Photo Stream va apărea ca unul dintre albume, printre Recents, WhatsApp, Instagram și altele.

Atingeți albumul My Photo Stream (fluxul meu foto), apoi selectați în colțul din dreapta sus al ecranului.

În continuare, atingeți pentru a selecta toate imaginile pe care doriți să le păstrați și apoi Share, (un pătrat cu o săgeată în sus care iese din partea de sus) înainte de a apăsa Save Image pentru a salva aceste fotografii pe dispozitiv.

După cum explică Apple pe pagina sa de asistență, acest proces este ușor diferit dacă salvați conținutul My Photo Stream (fluxul meu foto) pe un computer Mac.

Desigur, fotografiile făcute pe un iPhone sau iPad sunt salvate în folderul Recents (Recente), ceea ce înseamnă că sunt stocate local pe telefon și nu în cloud.

Mulți dintre noi șterg, de asemenea, fotografiile din folderul Recents (Recente) pentru a elibera spațiu pe telefon, știind că acestea vor apărea automat în My Photo Stream – dar toate acestea se schimbă acum.

Motivul pentru care Apple a renunțat la My Photo Stream nu este clar, deși decizia ar putea împinge utilizatorii să se înscrie pentru versiunea cu plată a iCloud.

Utilizatorii Apple au primit e-mailuri cu privire la această închidere, în care li se spune că iCloud este cea mai bună modalitate de a păstra fotografiile făcute pe toate dispozitivele „în siguranță”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS