De ce a plătit Google un hacker cu 60.000 de dolari | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT De ce a plătit Google un hacker cu 60.000 de dolari

De ce a plătit Google un hacker cu 60.000 de dolari

scris de M.A.
0 afisari

Compania de internet Google l-a recompensat pentru a doua oară cu 60.000 de dolari pe hackerul cu numele de cod Pinkie Pie pentru vulnerabilităţile indentificate în browser-ul Chrome.

De ce a plătit Google un hacker cu 60.000 de dolari

De ce a plătit Google un hacker cu 60.000 de dolari

Două vulnerabilităţi au fost descoperite de tînărul de 19 ani la competiţia Pwnium 2, organizată de Google în cadrul conferinţei Hack in the Box, desfăşurate în Malaysia. Deficienţele au fost efectiv eliminate după 12 ore de la descoperirea lor, scrie Ars Technica, citata de Moldpres. Este pentru a doua oară cînd Pinkie Pie se califică printre cîştigătorii concursului. La prima competiţie de acest fel el a identificat şase vulnerabilităţi în Chrome şi a fost una din cele două persoane care au cîştigat premiul de 60.000 de dolari atribuit de Google.

La acest de-al doilea concurs, reprezentantul Google Jason Kersey l-a felicit pe blog doar pe Pinkie Pie, ceea ce sugerează că de data aceasta el a fost singurul cîştigător. Primul concurs Pwn2Own, în cadrul căruia hackerii au încercat să identifice vulnerabilităţile Chrome pentru premii în bani s-a desfăşurat în luna februarie a.c. Fondul de premii al competiţiei pus la bătaie de Google a fost de 1 milion de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult