Acasa Stiinta-ITIT De ce renunțǎ Samsung la vȃnzarea de laptopuri ȋn Europa

De ce renunțǎ Samsung la vȃnzarea de laptopuri ȋn Europa

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Samsung Electronics a anunțat ȋn seara de miercuri, 24 septembrie, cǎ urmeazǎ sǎ opreascǎ vȃnzarea de computere personale (PC-uri) de tip latop ȋn Europa.

 

De ce renunțǎ Samsung la vȃnzarea de laptopuri ȋn Europa

De ce renunțǎ Samsung la vȃnzarea de laptopuri ȋn Europa

„Este vorba de o decizie specifică pentru o regiune și care nu reflectă condițiile de pe alte piețe”, a informat grupa coreeanǎ Samsung într-un comunicat. Decizia vizează laptopurile Ativ și Chromebook însă având în vedere că firma sud-coreeană nu vinde computere desktop în Europa, Samsung nu va mai fi prezent pe piața calculatoarelor personale din regiune. Deși grupul sud-coreean nu a precizat care este numărul de laptopuri vândute în Europa, analiștii sunt de părere că măsura nu va avea un impact semnificativ asupra veniturilor companiei deoarece operațiunile din domeniul telefoanelor mobile sunt responsabile pentru cea mai mare parte din afacerile companiei sud-coreene.

Samsung Electronics Co. este ultima victimă a scăderii vânzărilor de PC-uri și laptopuri, japonezii de la Sony și Toshiba avȃnd de ȋnfruntat aceastǎ problemǎ anterior. Conform Agerpres, mobilitatea, accesul la divertisment și la rețelele sociale oferit de tablete și smartphone-uri a provocat scăderea vânzărilor de calculatoare personale timp de opt trimestre consecutiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult