Acasa Stiinta-ITIT De ce vă ascultă Google conversațiile telefonice ?

De ce vă ascultă Google conversațiile telefonice ?

scris de B.C.R
334 Afisari

Google a anunțat introducerea unor instrumente noi de detectare a escrocheriilor, prin intermediul Inteligenței Artificiale (AI).
Google a anunțat introducerea unor noi instrumente de detectare a escrocheriilor, care vor oferi alerte în timp real în timpul convorbirilor telefonice. Aceste instrumente utilizează inteligența artificială pentru a identifica modele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile.

Noile instrumente de detectare a escrocheriilor, dezvăluite la Google I/O 2024, sunt încă în faza de testare. Acestea folosesc inteligența artificială pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.
Odată ce AI-ul detectează un posibil scam (n. r. cu sensul de pericol în acest context), utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că vorbesc cu un potențial hacker.
Google oferă exemplul unui „reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.
Această funcție nu va fi disponibilă imediat pe Android 15, însă Google promite să ofere mai multe detalii ulterior în acest an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult