Acasa Stiinta-ITIT DGIPI: Sistem de apărare cibernetică în MAI

DGIPI: Sistem de apărare cibernetică în MAI

scris de M.A.
4 afisari

Serviciul de informaţii şi protecţie internă al MAI (DGIPI) va implementa un sistem de apărare cibernetică.

Cyber DGIPI (nato.int)

DGIPI: Sistem de apărare cibernetică în MAI

În valoare de 17.881.980,00 lei, proiectul „Implementarea unui sistem de apărare cibernetică la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor prin Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (CERT-INT)” este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. Valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de 15.199.683,00 lei, restul de 2.682.297,00 lei reprezentând cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, obiectivul general al proiectului constă în „îmbunătăţirea capacităţii DGIPI de a contribui la formularea politicilor în domeniul protecţiei informaţiilor din spaţiul cibernetic prin asigurarea unui mecanism unitar de reacţie şi răspuns la incidente de securitate la sistemele informatice din cadrul Ministerului”.

De asemenea, proiectul este destinat asigurării suportului logistic necesar pentru prevenirea, detectarea şi soluţionarea incidentelor de securitate şi a atacurilor informatice, dar şi îmbunătăţirii procesului decizional la nivelul MAI privind gestionarea şi modul de intervenţie asupra incidentelor de securitate la nivel naţional şi regional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult