Acasa Stiinta-ITIT Dosare penale pentru utilizatori ai retelei DC++

Dosare penale pentru utilizatori ai retelei DC++

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR) a adunat luna trecuta probe impotriva a 40 de utilizatori ai retelei DC++ care au partajat in mod ilegal fisiere muzicale pe Internet. Potrivit Agentiei Mediafax, AIMR va trimite dosarele cu probe la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul mai multor inspectorate judetene de politie. Acestia vor urma sa inceapa investigatia prin perechezitie la domiciliu.


De asemenea, AIMR a comunicat faptul ca muncipiile Bucuresti, Miercurea Ciuc, Craiova si Sf. Gheorghe se afla pe primele locuri in topul cu cei mai multi utilizatori de Internet care incalca Legea drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) prin partajarea de fisiere muzicale. Articolul 139 al acestei legi spune ca se „constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi”. Conform aceleiasi surse, media inregistrata pe hub-urile DC++ romanesti in luna iunie a fost de 75.000 de utilizatori zilnic, iar cantitatea totala de informatie pusa la dispozitie depasea 17.000 terabytes intr-o zi. Pe plan international, Romania se afla pe primul loc in topul tarilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry. Ca o alternativa, AIMR recomanda utilizatorilor sa aleaga radiourile online pentru a asculta piese sau voci noi iar pentru a achizionarea de albume sau melodii sa foloseasca magazinele online. Aceasta achizitionare insa nu include si dreptul de partajare prin internet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult