Acasa Stiinta-ITIT Dosarul JPMorgan: Hackerii ar fi atacat mai multe instituții financiare din SUA

Dosarul JPMorgan: Hackerii ar fi atacat mai multe instituții financiare din SUA

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Aproximativ zece instituţii financiare cu sediul în SUA au fost vizate de aceiaşi hackeri care au pătruns în sistemul informatic al JPMorgan Chase şi au furat datele a milioane de clienţi.

Dosarul JPMorgan: Hackerii ar fi atacat mai multe instituții financiare din SUA (foto:firsthacknews.com)

Dosarul JPMorgan: Hackerii ar fi atacat mai multe instituții financiare din SUA (foto:firsthacknews.com)

Hackerii instituţiilor financiare, a căror origine nu este stabilită, pentru moment, au încercat în diverse rânduri, anul acesta, să pătrundă în sistemele informatice ale marilor bănci şi instituţii regionale, dar fără prea mare succes, au precizat aceste surse apropiate dosarului atacul cibernetic asupra JPMorgan. JPMorgan, prima bancă americană ca active, a dezvăluit joi că 76 de milioane de gospodării şi şapte milioane de IMM-ui au fost atinse de un atac cibernetic care a avut loc la sfârşitul lui august.

Mai multe informații prezentate de presa internaționalǎ aratǎ cǎ nivelul de sofisticare al atacului sugerează că acesta a fost susţinut de către un guvern şi că nu este exclusă o implicare a Rusiei. A treia bancă americană ca active, Citigroup a fost vizată de către hackeri, potrivit unei surse interne. Totodatǎ, pe lista țintelor hackerilor s-au aflat banca regională Regions Financial Corps, societatea de servicii informatice pentru întreprinderi ADP sau firma de brokeraj online E-Trade.

Potrivit unor surse apropiate acestor instituţii vizate şi anchetei în curs, hackerii nu au putut, totuşi, să penetreze sistemele acestor instituţii şi nu au putut, ca atare, să ajungă la informaţii sau date personale ale clienţilor lor. La Regions Financial, „activităţi neobişnuite” au fost constatate, dar „nu există probe care să sugereze un furt de date ale clienţilor”, a precizat o sursă apropiată instituţiei. De asemenea, purtǎtoarea de cuvȃnt ADP, Hillary Donnell a precizat ȋntr-un e-mail trimis presei cǎ  „ȋn pofida faptului că reprezentanţii noştri cu securitatea au notat existenţa unei activităţi a unor infractori care au atacat recent JPMorgan Chase, nu am înregistrat probleme asociate”. Conform mediafax, diverse instituţii au fost contactate de către poliţia federală (FBI), care a deschis o anchetă la sfârşitul lui august, după dezvăluirea atacului cibernetic asupra JPMorgan Chase.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult