Acasa Stiinta-ITIT Doua treimi din utilizatorii de internet, victime ale infractionalitatii informatice

Doua treimi din utilizatorii de internet, victime ale infractionalitatii informatice

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Circa doua treimi dintre utilizatorii de internet din lume au fost deja victime ale criminalitatii cibernetice si putini dintre ei cred ca escrocii pot fi gasiti si pedepsiti, conform unui studiu publicat miercuri de societatea de securitate informatica Symantec, relateaza AFP. Din cele 7.000 de persoane din 14 tari intervievate pentru realizarea studiului, intitulat „Norton Cybercrime report: the human impact”, 65% au declarat ca au fost victime ale infractionalitatii pe internet, transmite Agerpres.


China se afla pe primul loc din acest punct de vedere. 83% dintre internautii chinezi chestionati au declarat ca au fost deja tinta unui virus informatic, al furtului de identitate, al unei fraude cu carti de credit sau de alt tip, conform acestui studiu. Brazilia si India urmeaza la egalitate cu 76% din internauti victime declarate ale infractionalitatii informatice, iar pe locul patru se afla SUA, cu 73%. Victimele, adesea furioase, nu sunt totusi mai putin resemnate si au tendinta de a nu depune plangere intrucat cred ca exista putine sanse ca demersurile lor sa duca la un rezultat, potrivit studiului. Totusi, reaminteste Symantec, „este crucial sa semnalam ca am fost victime ale criminalitatii informatice, pentru ca politia poate ajunge la anumite rezultate stabilind analogii plecand de la mai multe cazuri similare care, izolate, par lipsite de importanta”. „Infractorii informatici fura in mod expres sume mici pentru a nu fi detectati, dar totul se aduna”, comenteaza in comentariile studiului Adam Palmer, principalul consilier in materie de securitate informatica al Norton, ramura antivirus al Symantec. Nesemnaland un furt „ii ajutam pe criminali sa ramana in afara radarului”, subliniaza el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult