Acasa Stiinta-ITIT Ello, o nouă rețea de socializare anti-Facebook

Ello, o nouă rețea de socializare anti-Facebook

scris de C.S.
0 afisari

S-a născut o nouă reţea de socializare. Intitulată Ello, aceasta promite siguranţă şi zero publicitate, crearea unui cont fiind permisă doar pe bază de invitaţie.

Ello, o nouă rețea de socializare anti-Facebook.

Ello, o nouă rețea de socializare anti-Facebook.

Ello este considerată reţeaua de socializare „anti-Facebook” şi se poziţionează ca o reţea cu un manifest şi cu o conştiinţă socială şi ca un loc fără publicitate, scrie The Guardian.

„Reţeaua ta de socializare e deţinută de companii. Fiecare lucru pe care îl postezi, fiecare prieten pe care ţi-l faci şi fiecare link pe care îl accesezi este urmărit, înregistrat şi transformat în informaţie. Agenţiile de publicitate cumpără datele tale ca să îţi arate mai multe reclame. Eşti produsul a ceea ce e cumpărat şi vândut.

Noi credem că există o cale mai bună. Credem în îndrăzneală. Credem în frumuseţe, simplitate şi transparenţă. Credem că oamenii care fac lucruri şi cei care le folosesc ar trebui să fie parteneri.

Credem într-o reţea de socializare care poate fi un instrument pentru crearea de posibilităţi. Nu unul de decepţie, nu de constrângere sau manipulare – ci un loc pentru conectare, creaţie şi sărbătorirea vieţii. Nu eşti un produs.”

Ello este încă în faza de testare beta, are bug-uri de programare, dar atrage în continuare din ce în ce mai mulţi doritori. 31.000 de noi utilizatori au cerut să testeze versiunea beta în această săptămână. Joi, echipa din spatele Ello a trebuit să blocheze noile invitaţii pentru că nu mai puteau face faţă numărului de solicitări.

Creativii din spatele reţelei Ello sunt designerul de biciclete Paul Budnitz, graphic designerii Berger & Föhr şi programatorii Mode Set.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult